Silmätarkastustulokset

Posted on

Oisittepa nähneet sen hymyn mikä oli kasvoillani, kun poistuin silmätarkastuksesta koirien kanssa. Sitä ei aiheuttaneet urpolisti käyttäytyneet koirani vaan tulos, paremmin ei voisi olla. Jekulta löytyi täysin terveet silmät, täysin terveet polvet ja sydän. Pupulla löytyi muutama piste, jota pitää parin vuoden päästä seurata, mutta tällä hetkellä niillä ei ole merkitystä. Värikalvo oli ohentunut, mutta se on ikään liittyvää muutosta. Naomin silmät oli myös ok, kaihipisteitä oli tullut muutama lisää, mutta mitään muuta ei, mikä viittaisi, ettei koira näkisi tms. Erityisesti Naomin silmistä olin niin iloinen, ainakin joku paikka, mikä ei ole hajonnut koirasta käsiin.

Silmätarkastuksissahan haetaan tiettyjä, Kennelliiton määrittelemiä, perinnöllisiä silmäsairauksia. Näiden tiettyjen ulkopuoliset sairaudet merkataan, mutta niillä ei ole Kennelliitolle merkitystä, mutta koiranjalostuksellisesti usein on. Koiran jalostuskäyttöä kannattaa miettiä tarkkaan, jos jotain löytyykin ja vaivasta riippuen kannattaa itse jättää pois jalostuksesta tai katsoa huolellisesti kumppani.

Mutta urpolien käytös… Päästiin sisään lekuriin, niin Pupuhan loikki jo rakkaudesta kaikkia kohtaan takajaloillaan… Jekku murrasi muille koirille ja Naomi tärisi ja huohotti kuin sydänkohtausta olisi saamassa. Yritä siinä sitten ilmottautua, maksaa ja täyttää lomakkeita. Puhumattakaan tipoista, jotka silmiin laitettiin, Pupu olisi halunnut ihan vaikka kaikkien tipat, Jekku mulkoili tippojen laittajaa ja Naomi hyytyi silkasta kauhusta. No silmätarkastuksessa osasivat sentään olla, mitä nyt Pupun oli hyvin vaikea olla tarvittava aika paikallaan, etenkin kun katsojia oli kaksi, toinen silmätarkastuslääkäriksi valmistuva…

Silmien vuotamisesta puhuttiin lääkärin kanssa. Naomilla ei vuoda ei värjäänny nyt silmät, vaikka kyynelkanavat puuttuu. Kerroin vuodon loppuneen viljattomalla ruokavaliolla ja lekuri sanoi monien kertoneen, että tietty ruokavalio auttaa värjäytymiseen sekä usein myös vähentää vuodon määrää. Jekun vuotoa ihmetteli, sillä koiran silmät oli sellaiset, ettei pitäisi vuotaa, no kerroin sen vaan johtuvan Jekun saamasta Royal caninin erikoisruuasta (jota sai niihin kiteisiin), omalla viljattomalla Acana nappulalla, ei vuoda ikinä. Tuo royali oli hyvin oranssia nappuloinakin, mitä lie väriainetta sisälsivät.

Tässä vielä tulokset, tarkastajana ell. Sari Jalomäki

Jekku, Xtra Bold Comic Sans
Silmät: TERVEET
Polvet: 0/0
Sydän: ok
***
Naomi, Scarpebox Scandal love
Silmät: ok, kaihipisteitä muutama lisää, ei merkitystä vielä. Yläkyynelkavat puuttuu edelleen.
***
Pupu, Scarpebox Brown Canella
Silmät: ok, silmissä pisteitä, joita seurattava (1,5-2v päästä), ei tällä hetkellä merkitystä. Värikalvo ohentunut, iänmukaista muutosta, ei merkitystä.