Harjakoirien värinvaihto

Posted on

Harjakoirilla on tälläinen mielenkiintoinen ominaisuus, kuin värin vaihtuminen iän myötä. Riippuen vähän koiran väristä, on värinvaihto vähän erilainen.  Jekku oli pentuna punainen ja elää nyt vaihetta, jota kutsun ”valkoiseksi vaiheeksi”, jolloin turkki on valkeimmillaan. Sitten tuntuu, että kolmen vuoden kieppeillä väri palaa, ei ehkä entisenlaisena, mutta palaa kumminkin. . Tämä on tyypillistä riista/soopeli värisille turkeille harjakoirissa. Hyviä esimerkkejä on minusta tuttujeni koirat Nuusku (Wau Rakkauspakkaus) ja Topi (Tulimyrskyn Barbapapa), joiden kuvia sain luvan lainata blogiini.

Pentuna Topi oli värillinen/valkoinen

Viime keväänä, 2-vuotiaana Topi oli valkoisessa vaiheessa, tyypillisesti päähän ja häntään jää väriä.

Ja nyt joulukuussa 3v kieppeillä, väri on alkanut palaamaan, toki vaihdellen tästä eteenpäin edelleen, muttei enää näin radikaalisti

Sitten Nuuskun värin vaihtoa, aivan ihana suklaanruskea-valkoinen pentuna.

Valkoinen vaihe 2-vuotiaana.

Ja väri on palannut takaisin, ei ihan entisenä syvänruskeana mutta kauniina.

Kuva: Kauko Keränen

Naomi on käynyt samanlaisen värin vaihdon ollen pentuna mustavalkoinen ja siitä haalistuen aivan valkohopeaksi ja sitten meille tullessaan Naomi oli jo kaunis harmaan-valkoinen. Valitettavasti en löytänyt enää Naomin pentukuvia ja valkoisen vaiheen kuvia kasvattajan sivuilta.

Jekkuhan oli pentuna punainen

Ja elää nyt 2-vuotiaana valkoista vaihettaa

Saapa nähdä millainen Jekusta tulee kun väri palaa ja minkävärisenä se mahtaa tulla 🙂

DSC_5613-002

Päivitystä, Jekun turkinväriä 3-vuotiaana, jolloin väriä jo palautunut.