Kevyempää ruokaa ja harjoituksia

Posted on

Selvittelin tuota proteiinin vaikutusta ylivilkkauteen ja löysinkin nyt joitakin artikkeleita, joissa lähinnä sivulauseissa puhuttiin tästä. (mm. tämä: ”Jos koira taas on levoton ja ylivilkas, voi olla että syötät sille liian paljon energiapitoista ruokaa, jota se ei saa kulutettua. Tällainen käytös on verrattavissa esim. lasten sokerihumalaan.” (http://kessu.info/hoito/ruoka/ )). Tänään harjakoirien hajrjoituksissa kyselin, onko muut kuulleet tämmöistä väittämää ja kuulemma oli ihan totta, olivat törmänneet asiaan muiden rotuisten kanssa.
Naapurikin sanoi, että hevosilla liian vahva ruoka aiheuttaa käytöshäiriöitä, niiltä vähennetään heti kauraa. Joten päätin, ettei se ota jos ei annakkaan, niin kokeillaan vähempi proteiinista ruokaa Pupulle. Mietin vaan mitä ostaisin, Nutroon en ole ollut Pupulla täysin tyytyväinen, ihan hyvää ja sopivaa se on ollut, mutta kakkaa tulee ihan kauheasti. Yritin selailla netistä eri merkkejä, mutta on niin vaikea sanoa mikä merkki olisi tosi laadukas, paitsi nyt esim, Eagle, mutta mikä muu (vehnätön ja kalaton).

Ilo pysyy nyt vahvalla ruualla, kun sillä ei ole mitään ylivilkkautta näkynyt 😀 Paitsi että joku sanoi, harjakoiraharjoituksissa, että se on kasvanut! Ilo meni tosi nätisti taas ja kävelykin sujui paremmin. Ehkä sitten sunnuntaina osaa kulkea ja seistä, minua jännittää jo nyt.