Korvamuovien kiinnitys ja korvien suojaaminen

Posted on

Näyttelyvillakoirilla usein käytetään korvamuoveja, mutta niille on paikkansa muillakin luppakorvaisilla roduilla, joiden korvakarvoja halutaan suojella likaantumiselta ja kulumiselta. Paketin teossa tärkeintä on viimeisenä tarkastaa, ettei muovien välissä ole korvanlehteä, muuten voi aiheutua kuolio.

Korvapakettien tekemiseen voi käyttää ”oikeita” korvamuoveja, mutta jotkut käyttää mitä tahansa muovipussia ja jopa suihkuverhon paloja. Osa käyttää korvapaketeissa hevosten jaloissa sekä haavanhoidossa käytettyä itsekiinnittyvää sidettä (LINKKI). Hevostarvikkeena tuo on usein halvempaa. Käytän molempia hieman vaihdellen. Itse käytän korvapaketeissa isompia noin 1,5-2cm halkasijaltaan olevia kumilenkkejä. Näitäkin saa halvemmalla hevostarvikeosastoilta, mutta koiratarvikkeissa on enempi värejä. Itse tilaan muovit ja lenkit TÄÄLTÄ.

Toiset koirat ei tykkää paketeista ja yrittävät saada niitä suuhunsa ja pureskella ja samalla pureskelevat korvakarvat kokonaan poikki. Myös koirakaverit saattaa roikkua paketeissa ja katkoa korvakarvoja vielä pahemmin. Leikkien ajaksi korvat voi lisäsuojata hupulla tai niihin voi laittaa jotain pahanmakuista ainetta.

Näyttelyaamuna teen paketin suojaamaan, jottei karvat mene suuhun tai kastu vesikupissa, mutta en taittele pakettia, vaan laitan yläreunaan ja ihan alas (niin ettei koske karvoihin) kuminauhat.

Tämä on ollut vuosia minun tapani paketoida villakoirien ja nyt harjakoiran korvakarvat, joku toinen saattaa tehdä toisin.

DSC_3193

Korvamuoveja ja kumilenkkejä

DSC_3194

Kampaa korvakarvat suoriksi

DSC_3195

Taita muovin yläreunasta vähän tukemaan, korvakarvojen pitää kumminkin mahtua koko paperin sisään. Asettele karvat muovin päälle, hitusen voi korvanlehti olla muovin päällä, sillä se liukas muovi kumminkin valuu hieman.

DSC_3197

Pyöritä koko muovi karvojen ympärille tiukaksi rullaksi.

DSC_3198

Paketoinnin tärkein kuminauha, tällä varmistetaan, että paketti pysyy. Kieritä kuminauhaa niin monta kertaa ympäri kuin vain pystyt. Joudut pujottelemaan hieman loppupään muovia.

DSC_3199

Taita pitkä paketti, joko 3 tai 4 osaan riippuen sen pituudesta.

DSC_3200

Korvan lehden alareunaan pitäisi tulla pienehkä paketti, mutta silti niin, että sen saa kahdella kumpparilla kiinni.

DSC_3201

Taittelun jälkeen kiinnitä vielä ylös uusi kuminauha ja alas toinen.

DSC_3202

SE KAIKKEIN TÄRKEIN! Tarkista AINA, siis ihan AINA, kammalla, että paketin ja korvan välistä kampa pääsee läpi, näin korvan lehti ei voi olla paketin sisällä.

DSC_3209

Paketit valmiina