Messarin molemmat päivät 2012

Posted on

Noniin, sitten Jekun messarikoitokseen. Jännitin hirmuisesti miten Jekku käyttäytyy, kun on ollut niin pitkä tauko näyttelyissä. Oli kyllä ihana palata taas kehien äärelle. Mutta ihan turhaan jännitin, Jekku toimi tällä kertaa hyvin. Lauantaina oli kiltisti pöydällä kopeloitavana ja liikkui omiin silmiin hyvin upeasti. Jekku oli toinen ikäluokassaan, pahimman kilpakumppaninsa Edin perässä ja sai SA:n eli pääsi jatkoon. Mutta paras uros kisaan oli päässyt niin paljon koiria, että me karsiuduimme sieltä aika alussa. No olin tyytyväinen, ERIä lähdin hakemaan ja luokka kakkonen ja Sa tulivat vähän kuin bonuksena. Itsellä kun ei todella ollut hajua miten koira nyt käyttäytyy, onko ikä tehnyt jo tehtäväänsä.

Tuomarina oli Jan Sonne-Schmidt, Tanska

Normal size, typical head, correct ears, eyes, muzzle and bite. Strong neck. Good topline. Correct tail. Well angulated in front and behind. Good chest. Lovely soft coat. Good bones in feet. Exellent movement & temperament.

Normaali kokoinen, tyypillinen pää, oikeanlaiset korvat, silmät, kuono ja purenta. Vahva kaula. Hyvä ylälinja. Oikeanlainen häntä. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä rintakehä. Ihana pehmeä turkki. Hyvä raajaluusto. Erinomainen liikke ja temperamentti.

ERI, NUK-2 SA

Sunnuntaina olikin sitten toinen tuomari ja taas jännitti, tekeekö Jekku sitten tänään kilarit tuomarille, mutta ei. Mä taidan jännittää sitä ikuisesti, kun ne pari kertaa törttöili. Toivottavasti ne oli vain nuoruuden hölmöilyä. Jekkua ällötti suunnattomasti kehämatolla olleet kakkatahrat ja se väisteli niitä ällöten. Myöskään sunnuntaille ei enää saatu muutenkaan normaalidraivia kehään, ehkä koirakin oli väsynyt vieraiden kyläilystä ja myöhään valvomisesta 😀 Jekku sai kehästä vain EH:n ja sijoittui ikäluokassaan neloseksi. Jotain ihan uusia pikkuvikoja koirasta löytyi, mutta suurinpana syynä oli varmaan tuo kippurahäntä. Osa tuomareista ei sitä vain millään sulata.

Tuomarina oli: Heinesche Laurent, Luxembourg

Exellent face with very nice proportion. Correct front. Good topline. Good chest. Rear angulation is minimal. Good tail set, curving too much on the back. Good texture. Correct movement behind, a little close in front. Correct carriage in profile.

Erinomaiset kasvot, kauniilla mittasuhteilla. Oikeanlainen etuosa. Hyvä ylälinja. Hyvä rintakehä. Takakulmaukset on minimaaliset. Hyvä hännän kiinnitys, kaartuu liikaa selän päälle. Hyvä turkinlaatu. Oikeat takaliikkeet, hieman ahtaasti edestä. Kantaa hyvin itsensä.

EH, NUK-4

Esitin myös urosten avoimessa luokassa Sisun (Valanyan Fame monster), mutta se sai myös EH:n. Kameraa ei ollut mukana kuin lauantaina, jolloin otin pari kuvaa, mutta totesin kuvaamisen melko mahdottomaksi, nyt pitää bongailla oltaisiinko osuttu jonkun muun linssin eteen…

Yhdestä kuvasta jo Jekun bongailin.

Vasemmalla Jekun pahin kilpakumppani Edi eli Adventurous Spirit Akwen, keskellä Jekku ja oikealla Pinky Twinky Pajunkissa. Kuvaaja Johanna Kangasala.