Näyttelyharkoissa taas

Posted on

Käytiinpä taas villakoirien näyttelyharkoissa. Pupu meni yhtä hyvin kuin ennenkin ja Ilo pyöri iloisesti jaloissa vapaana sekä kävi pummimassa makkaraa Lalin kanssa harjoittelevalta Jaanalta 😀 Pupun häntä aiheutti taas ihmetystä ja kyseltiin onko se typistetty. Ilon vuorolla Pupu oli kiinnitetty keittiön rakenteisiin ja siinä se makasikin suht kauniisti, mitä nyt välillä oli pakko haukahtaa tai ulvoa. Ilo käveli taas reippaasti, etenkin kun sai kinkkua. Pöydällä seisomisetkin sujui. Pikkasen katseltiin noita hampaita, että taitaa alaleuka nyt kasvaa, kun purenta on hyvin tiivis saksipurenta, pitää tarkkailla ettei alkaisi kääntymään alapurennaksi (tai no, ei kai sille mitään voi jos kääntyy?).

Kävelin eestaas tuonne Kennelliiton tiloihin (n. 2km) suuntaansa ja Ilo käveli molempiin suuntiin melkein koko matkan (+ tietty harkoissa). Pupu tietenkin käveli, jotta saatais höyryjä pois 😀 Jaana kävi vielä illalla koirien kanssa ja Pupu sai peuhata Lalin ja Vinskin kanssa. Ilmeisesti liikkumien auttoi, sillä tänään illalla ei kupille tuhahdettu, vaan reippaasti alkoi syömään. Nykyään lorautan kuppiin vähän lämmintä vettä, kun Pupulla tuntuu juuttuvan muuten nappulat kurkkuun ja koira alkaa venyttelee kesken ruuan. WIlma teki samaa aikanaan ja silläkin auttoi, kun vähän lorautti vettä kuppiin (nappuloita ei siis turvoteta vaan tarjoillaan heti). Lopussa nuo aina vaihtavat kuppeja ja en tiiä miten käy kun Pupu kohta siirtyy aikuisten ruokaa… Olen ihan varma, että Ilosta toisen ruoka muuttuu vastustamattomaksi… Katselin tuon Holistic caren hintoja ja on samanhintainen kuin penturuokakin. Pitää vaan tässä kuussa käydä ostaa säkin, kun Stockalta saa kortilla -20% Nutron säkeistä.

Pupulle tuleva ruoka sisältää:
Nutro choice holistic care

Analyysi: raakavalkuainen 27,5 %, raakarasva 14,0 %, raakakuitu 3,0 %, kosteus 9,0 %, hehkutusjäännös 8,5 %, kalsium 1,8 %, fosfori 1,2 %, A vitamiini 15.000 ky, D vitamiini 1.700 ky
 
Valmistusaineet: kuivabroilerliha, ruskea riisi, riisi, kuivalampaanliha, auringonkukkaöljy (väh. 4,5 %), siipikarjanrasva (väh. 4 %), kuivalohi, pellavansiemen, kaurajauho, kuiva-alfalfa, juurikaskuitu, kuivatomaatti, karpalojauhe, menhaden-kalaöljy (väh. 0,5 %), kaliumkloridi, kuivamerilevä, kuivattu Bacillus Licheniformis, kuivattu Bacillus Subitilis. Lisätty antioksidanttina luonnollista tokoferoliuutetta. Ei sisällä suolaa, väri- tai säilöntäaineita, eikä kemiallisia antioksidantteja.

Nyt käytössä Nutro Choice lammas & riisi

 
Raakavalkuainen 28.0 % Kalsium (Ca) 1.80 %
Raakarasva 15.0 % Fosfori (P) 1.40 %
Raakakuitu 2.5 % A vitamiini 18000 ky
Tuhka (mineraalit) 9.5 % D vitamiini 1900 ky
Kosteus 9.0 % E vitamiini 300 ky
Linolihappo (väh.) 3.9 % Kupari II (Cu) 12.0 mg / kg
Glukosamiini (väh.) 1.2 mg / g Kondroitiini (väh.) 1.1 mg / g
C vitamiini 50 mg / kg Dokosaheksaeenihappo (DHA) 0.1 %
VALMISTUSAINEET

Kuivalampaanliha(väh. 27 %), riisi(väh. 26 %), riisilese, siipikarjanrasva(väh. 8 %), riisigluteeni, riisijauho, juurikaskuitu, auringonkukkaöljy(väh. 2.5 %), menhadenkalaöljy(väh. 0,7 %), mineraalit,vitamiinit ja kuivamerilevä. Ei sisällä suolaa, kemiallisia antioksidantteja, eikä väri- ja säilöntäaineita. Antioksidantti: luonnollinen tokoferoliuute(E vitamiini).