Paleltuneet

Posted on

On ne Jekun korvat vähän nyt sitten paleltuneetkin. Äidin kanssa katottiin niitä tarkemmin ja niissä on haavaumia. Toinen korva myös lupottaa entistä enemmän. Nyt vaan yritetään hoidella korva kuntoon ja annetaan korvien laskeutua, jos ne niin haluaa. En usko että korvat kestävät karvan painoa. Ilmeisesti mä oon ne onnistunut palelluttamaan joskus alkutalvesta ja nyt se on tosi herkät. Korvat menee pienelläkin ulkoilulla tuli punaisiksi ja koira alkaa ravistelemaan niitä, selvästi vaivaavat. Tunnen itseni tyhmäksi, emmä osannut jotenkin niitä korvia varoa, kun Jekku ulkona posotti aina lenkeillä hurjaa kyytiä innoissaan.

dsc_9222.JPG
Jekkua ei huvittanut seisominen, vain kinkku kiinnosti.

dsc_9235.JPG
Ihan hetken jaksoi olla paikallaan.

dsc_9217.JPG
Ja sit kun asettelin näytetään tyhmää naamaa ja karvatkin on hyrskyn myrskyn.

dsc_9249.JPG
Räjähdys

dsc_9263.JPG
Kaunokainen

dsc_9264.JPG
Ja sitä kuonoa riittää ja riittää…


3 thoughts on “Paleltuneet

 1. En ole ihan varma, miten tänne voi lähettää kommentin. Yritin sitä nimittäin aiemmin.

  Tosiaan ihan hienoa, että rehellisesti kerrot, miten teillä on käynyt. Ehkä se voi ehkäistä sen, että joillain muilla voisi samalla tapaa tapahtua.

  Miksi ”ohutkorvaisilta” ylipäätään pitäisi korvat ajaa paljaiksi keskellä talvea. Onko se joku näyttelyjuttu?

 2. Osa tykkää ajelluista korvista koirillaan, lisäksi jos koiralla on heikommat ja pehmeämmät korvat, niin ne ei kestä karvan painoa ja ne ajellaan, jotta olisivat pystyssä. Nakuilla pitää aina olla pystyt korvat, puutereilla saa olla pystyt tai luppakorvat, mutta tuomarit tuppaa näilläkin suosimaan pystyjä korvia. Jekullakin yritettiin tuolla ajelemisella pitää korvat pystyssä, mutta nyt terveys ajaa ulkonäköseikkojen edelle.

 3. Mielenkiintoista korva-asiaa! Mutta oikeasti sillä, miten koiralla on korvat lurpallaan tai pystyssä ei oikeasti ole väliä. Ihan mihin lopputulemaan sinäkin olet ymmärtääkseni tullut.

  Näyttelyt,näyttelymeriitit eivät mielestäni ole yhtään mitään.

  Terve, ihmisen paras kaveri koira on parhaimmillaan! Tittelit tai muut näyttelymeriitit siinä ei paina yhtään.

  Vielä, KIITOS, että kerroit, mihin ehkä oikeanlaisiin ominaisuuksiin tuolla ulkomuotopuolella jotkut toimenpiteet voivat johtaa! KIITOS!

Comments are closed.