Pesuaikoja ja marsuttimia

Posted on

Monet on kysyneet, kumpi koirista on helpompi turkiltaan. Vastaus on ihan selvä, vaikka Pupua pestään ja laitetaan harvemmin, on Ilo paljon helpompi. Ilon pesuun kuuluu vain naaman ajelu, sitten ammeessa lilluminen aj lyhyt kuivaus ja siinä se. Tämä toki tehdään noin 7pv välein. Mutta Pupu, tuskaisinta isovillassa on kuivaus ja kun olet saanut koiran siltä osin valmiiksi alkaa trimmaaminen. Harjakoirassa jää koko trimmivaihe väliin. Afgaani ihmiset usein sanoo, että isovilla on työläämpi kuin afgaanikin, vaikka affe pestään yhtä usein kuin ilo. Affen pesuun ei kuulu myöskään tuntien trimmaus sessiot. Voisi verrata koirien kokonaisaikoja (nää on noin aikoja, tarkemmat ajat pitäisi ottaa erikseen):

Ilo:

Naaman ajelu 5min
Tassujen pesu marseille saippualla 5min
Koiran uittaminen ammeessa ja suihkutus 6-10min
Koiran uittaminen ammeessa hoitoaineessa samalla tukka läpikäyden kammalla 10-15min
Koiran kuivaus 30min
Kokonaisaika: 56min- 1h5min n. 7pv välein

Pupu:

Takkujen avaus: 20-30min
Pesu kaksi kertaa vaahdottaen, ei hoitoainetta: 20-30min
Kuivaus pyyhkeillä ja ravistellen: 10min
Föönaus: 60min
Konetyöt, kuono, tassu, takapää, etujalat: 30-60min
(Muu trimmi (kasvattaja hoitelee 😉 ): 20-60min riippuen trimmi välistä)
Kokonaisaika: 2h20min- 4h10min, 2 viikon välein

Kannattaa tosin muistaa, että Ilo on pieni kokoinen ja vielä vähäturkkinen, samoin Pupu ei ole vielä täydessä turkissa.

Ensi maanantaina tytöt saavat kotiin uutta ihmeteltävää. Perheeseemme muuttaa kaksi rex-marsua. Poikien nimikkolemmikit ovat tässä kevään aikana kuolleet ja lupasin pojille jotkut uudet jyrsijät. Marsuistahan meillä on paljon kokemusta näyttelyiden ja pennuttamisen saralta, mutta nyt kaukaa viisaana meille tulee kaksi ”eläkeläis”naarasta. Toinen on tehnyt jo kaksi poikuetta ja toinen on jo liian vanha saamaan poikasia. Muuten multa lähtisi taas mopo käsistä ja marsulapsia riittäisi 😀 . Neidit tulee Amarillon marsulasta ja molemmilla on rekkarit ja käyvät ulkomuotoluokkiin näyttelyssä (joten saattaa olla, että meitä sielläkin suunnalla sitten näkyy). En usko, että tyttöjen suunnalta olisi ongelmia, kilpikonnatkin pussataan lauman jäseninä. Marsuja tunteville, nämä tytöt meille tulee: Peek-a-Boos Cute Lolita, silver agouti/white, s. 11.1.2007 ja Amarillon Yippie, cream/white, s. 1.10.2007. Kuvia ja muuta laitellaan jahka kotiutuvat.


One thought on “Pesuaikoja ja marsuttimia

  1. Hauskaa; teillä on samat lajit kun meillä, kilpikonnan, marsun ja isovillan osalta 🙂
    Tuohon turkinhoidon suurempaan vaativuuteen villoilla uskon, tosin onneksi takkukausi menee ohi ja turkin kasvettua täyteen mittaansa, sekin kuulemma osaltaan helpottaa toimenpiteitä. Tsemppiä laittopuuhiin 🙂

Comments are closed.