Puudelointia ja erikoisnäyttely

Posted on

Pikkuinen toyvillakoira Manta kävi meillä taas trimmissä. Pyysin tällä kertaa, että voin itse sen pestä ja föönaa, niin sain vähän paremmin leikottua. Neiti kyllä oli tällä kertaa ihan nätisti, pientä vastarintaa välillä, mutta suostui toimenpiteisiin. Karva oli kasvanut mahtavasti ja kuonossakin oli jo monen sentin parta. Mutta on noita pieniä villoja ihana saksia, kahden korian edestä jäi karvaa ja sisältä kuoriutui kaunis neitokainen.

Eilen oltiin erikoisnäyttelyssä, jossa 73 koiraa harjakoiria ilmoitettuna. Tuomari antoi Jekulle ERInomaisen, mutta ei sitten sijoittanut Jekkua pidemmälle. Häntä ja olkapäät ei olleet tuomarin mieleen.
Kehässä Jekkua ei aluksi kiinnostanut ollenkaan namit ja mietin, että mistä nyt taas tuulee. Kun palasimme kehään yksilöarvosteluun oli käytös taas moitteetonta ja poika esiintyi kuten ennenkin.

Tuomari: Stuart Payne, Iso Britannia

Masculin Head. Balanced and refined. Eye of correct shape. Excellent mouth. Would prefer better layback of shoulder. Well bodied. Coat of correct texture. Wery well presented. Moved ok whit level topline. Tail a little tight over the back. 

Maskuliininen pää. Tasapainoinen ja hienostunut . Oikeanlainen silmien muoto. Erinomainen suu. Toivoisin paremmin viistoutuneet olkapäät. Hyvin rakentunut. Oikeanlainen turkki. Hyvin esitetty. Liikku ok hyvällä ylälinjalla. Häntä on vähän liian tiukasti. selänpäällä. 

ERI

2012-08-27-manta-pesussa.jpg
Mantan muodonmuutos, ennen ja jälkeen. 

kaivari2012teelmaki.jpg
Kekku kehässä Kaivopuistossa (Kuva: Kati Teelmäki)

378267_10151131915548114_541885720_nzita2012teelmaki.jpg
Esitin näyttelyssä taas ihanan Zita nartun (Aquacrast Empress ti Crestinys, vasemmalla). Zita sai ERIn ja sijoittui avoimissa nartuissa neljänneksi. (Kuva: Kati Teelmäki)