Raakaruokinnasta

Posted on

Nyt on reilu 7 viikkoa olleet koirat raakaruokinnalla ja melko vaivattomasti mennyt. Pitää vaan muistaa ottaa sopivat pötköt pakastimesta. Määrät on alun jälkeen vähän hioituneet ja nyt lienee löydetty oikea taso. Koirat ei voi mitenkään erityisen erilaisesti, kuin nappuloilla, mitä nyt ehkä vaivat on vähentyneet. Muita eroja toki on eloon tullut:

Plussat:
-Kakat pieniä, hyvin tiiviitä ja hajuttomia, pihalla ei enää astu löllöön koiran kakkaan.
-Hiivat vähentyneet
-Tietää mitä koirat syö
-Koirat voi hyvin, kaikille käy sama ruoka
-Kesän omia viljelmiä voi käyttää kasvispötköjen tekoon
-Veden kulutus vähentynyt roimasti

Miinukset:
-Löllöjen ja joskus veristenkin sulaneiden pötköjen käsittely, merkistä riippuen tiiviimpää (Musch) tai löllöä (Maukas ja Murre)
-Veikkaisin että kalliimpaa valmiilla pötköillä, en ole uskaltanut laskea
-Jekku ei edelleenkään osaa syödä luita 😀 (jotka siis meillä huvittelua)

Voisinko vaihtaa takaisin nappuloille? Kyllä voisin, jos löytäisin ruuan joka sopii kaikille, eikä aiheittaisi hiivaa. Voisinko syöttää osittain raakaa ja osittain nappulaa, kyllä voisin, samoilla periaatteilla kuin nytkin. Mitään niiiiiin erityistä ei ole meille tääs 7 viikon raakaruokinnassa tullut, etten voisi vaihtaa ja täytyy sanoa, että nappuloiden kanssa pääsisi toki helpommalla, etenkin reissussa.

Itse en usko luiden hienouteen vaan siihen, että koiran on lihansyöjä ja tarvitsee lihaa, sitä ei pääasiassa viljasta tehdyt nappulat juurikaan tarjoa, kuten ei myös se ”oikea” luihin perustuva barf. Kaksi mielenkiintoista artikkelia jotka juuri luin oli TÄMÄ barffista ja TÄMÄ prey model ruokinnasta. Vähän samoilla linjoilla itsekkin olen…

DSC_2916a