Raakaruokintaa ja lomailua

Posted on

Pikkasen tuossa pähkäilin, että miten raakaruokkijat toteuttaa lomaruokinnan. Lomapaikoissa kun ei usein ole oikein pakastetiloja, saati hyvinvarusteltuja eläinkauppoja. Kyselin raakaruokkijoilta miten he hoitaa homman. Osalla oli pakastepötköjä viikonloppureissuilla mukana, ne säilyvät pari päivää jääkaapissakin, osa syötti kuivalihaa. Hämmästyin saako sitä vielä, 90-luvulla syötin sitä Oskulle ja Tessulle reissussa. Googletus ja sen jälkeen visiitti lähieläinruokakauppaan ja meillä nökötti 100% naudan kuivalihaa, turvotettuna sen määrä kasvaa kaksinkertaiseksi. Tuota voi syöttää yksinään tai kasvisten kanssa (tai jos syöttäisi niin riisin ja makaronin kanssa). Kaupassa käynti päivinä voi sitten ostaa tuoretta ruokaa kanankoipia tms.

Hyvän artikkelin reissuruokinnasta (tässä tosin vaelluksella, mutta toimii myös mökkiolosuhteissa) löysin TÄSTÄ LINKISTÄ.

Nyt kun raakaruokinta kokeilu on lähtenyt niin loistavasti käyntiin, niin en halunnut pilata sitä enää syöttämällä nappuloita reissussa. Pakko  listata vähän mitä muutoksia on nyt tässä ajassa huomattu.
-Koirankakka… Sitä tulee paljon vähemmän, se on hyvin tiivistä ja todella hajutonta. Pihalla se muuttuu päivässä valkoiseksi ja murenee pois. Ihan erilaista kuin jättilöllöpötköt, jotka on niin kivat kun tirskahtaa nurmella varpaiden välistä ja jotka säilyy samanlaisina pitkän aikaa.
-Ei ainakaan vielä ole ilmestynyt kellekkään mitään vaivoja
-Naomin olo on virkistynyt
-Ruokinta on helpompaa kuin oletin, kun peruspalikat saatiin paikalleen. Toki itselläni on raakaruokkija taustaa, mutta kaikki muuttuu ajankuluessa, että sai opetella uuttakin.

Pakastin pursuaa erilaisia pötköjä ja lihalevyjä

Pää merkkinä meillä on Mucsh, koska se on tällä hetkellä markkinoiden parasta, ruokkijoiden mielestä. Maukasta on myös muutama pötkö, vaikkei se kai niin hyvää ole. Lisäksi on luutonta kalkkunaa ihan levynäkin. Kesän jälkeen toivottavasti kasvis on omasta maasta ja liha ostettua 🙂