Silkkitipat, ystäväni

Posted on

Jekun takkuikä on todenteolla päällä, eikä sitä helpota yhtään tuo syvä lumi. Koirat leikkivät hangessa juosten, joskus 45min putkeen ja siinä vaiheessa alkaa Jekkuun jo kertymään lunta siinä määrin, että leikin katkaisee, kun koiraa häiritsee lumipaakut. Nuo lumipaakut vaan takuttaa aivan hirveästi. No silkkitippojen kanssa siitä on selvitty, toiset käyttää öljyä samalla lailla. Eli takkupalloon reilusti silkkitippaa, pikkasen pyöräytän sormella, että menee sisään asti ja sitten hetken odotus. Sen jälkeen varovasti harjalla avaten ja tiheällä kammalla viimeistellään. Tuloksena on siten ei-revitty turkki ja turkista irronnut pieni pentukarvapallo. Näin useimmat takut aukeavat ilman tuskaa, koiralla, sekä omistajalla. Jekun pesuväli on nyt 3-4 päivää, riippuen miltä turkki näyttää. Katselen turkkia päivittäin ja pyöräytän pojan selälleenkin, jotta mahapuolenkin näkee kunnolla. Jos on takkuja, niin viimeistään seuraavana päivänä pyykkiin, jollei heti pysty.

Noita silkkitippoja käytin paljon myös Unilla. Sen jalkapallot kun siveli silkkitipoilla, ei ne takkuuntuneet kurakeleistä huolimatta.

Huomenna olisikin vuorossa näyttelypesu, sunnuntaina kun suuntaamme kohti Turkua ja talven ainoaa näyttelyä. Seuraavat onkin vasta huhtikuussa, kun ei ihan viitsi talvikeleillä lähteä Tuusniemelle tai Enoon, haluis kyllä, mutta yli 5 tuntia autossa, niin joo ei. Ulkomailla olisi näyttelyitä, mm. virossa. Mutta kun ei ole koskaan matkustellut koirien kanssa ulkomailla, niin ei yhtään tiedä miten sinne pitäisi varustautua. Mitä rokotuksia olla ja miten ne madotuksetkin hoidetaan, että pääsisi takaisin Suomeen. Kunpa joku näyttäisi kädestä pitäen, että tämä pitää olla ja tämä ja tänään sitten se matolääke ja tämä matkaan jne. No kaikista helpoin olisi laittaa vaan Jekku matkaan, niin ei tarvitsisi miettiä lastenhoitoja sun muita.

dsc_8799.JPG

2012-01-020.jpg
Koe kuva miltä Jekku näyttäisi korvakarvojen kera 😀 Jekun korvat vaan ei varmaan kestäisi ikinä tuollaisia määriä karvaa, luppakorviksi vääntyisi varmasti korvat… Jekulla on niin valtavat korvat muutenkin, että pää ois järjettömän kokoinen tollasilla karvoilla 😀