Turkin pelastus ja kuvauspäivä

Posted on

Ihmettelin pari päivää sitten Ilon tukan kuivuutta, etenkin kun sitä vertasi muihin puutereihin harjakoiraharjoituksissa. Mietittiin kasvattajan kanssa, oisko syynä että saa liian vähän öljyä tms. Kunnes tänään yhtäkkiä tajusin, että all system shampoo onkin syväpuhdistavaa! Harjakoirilla semmoista käytetään max. parin kuukauden välein ja silloinkin vain aikuisille koirille! Olin siis kuivattanut väärillä aineilla Ilon tukan. Tänään sitten pikaisesti hakemaan eläinkaupasta lohiöljyä ruokaan ja toisenlaiset shampoot. Ostin KW:n pentushampoota ja perushoitoainetta ja olin saada sätkyn erosta. Turkki oli todella helppo kuivata ja siitä tuli upea ja kiiltävä. KW:ssä on vaan huono laimennussuhde (1:3, kun all system on 1:20), joten se tulisi jatkuvassa käytössä tosi kalliiksi. Niimpä aion kokeilla vielä jossain välissä Kelcoa ja Laser Litesiä, mitä harjakoiraihmiset tuntuu tykkäävän käyttää, niissä laimennus suhde on 1:32 ja 1:100.

Mietin miksi villakoirat pestään aina syväpuhdistavalla? Niillähän olen tuota All systemsiä tottunut käyttämään… Niimpä pesin Pupunkin samalla KW shampoolla. Lopputulos oli hieno, joskin föönaaminen oli hieman vaikeampaa.

ENsin kuvia Ilon tukasta ennen ja jälkeen. Pupua ei huvittanut oikein seisoa, joten siksi seisotusasento vähän mutkainen, mutta Pupu on saanut jonkun kasvuspurtin, koska sen pystyy nyt esittämään seisaaltaan. Ilo taas seisoi kuin patsas, nyt siitä saatiin viimein kuva. Eli vapaana, odottaen kinkun palaa…

selkä pahanakurkkaa

tytöt

pup

ilo