Ystävykset

Posted on

Tätä kirjoittaessa Ilo nukkuu Pupun kainalossa unia. Ihanaa katsella sitä, meillä kun ei ole koskaan koirat oikein nukkuneet vierekkäin. Mutta oli tänään yksi ryppykin rakkaudessa… Päivällä ulos lähtiessä Ilo sai ihme puruhepulin ja alkoi leikillään puremaan kauheasti Pupua, roikkui mm. Pupun jalka ja häntä karvoissa, niin että Pupu oli hätää kärsimässä ja yritti paeta (pikkukoira siis raahautui kävelevän Pupun turkissa). Lopulta Pupu hermostui ja antoi varoituksen lyhyellä rähähdyksellä. Ilo tietenkin kiljaisi loukkaantuneena ja homma ratkesi sillä. Mitä nyt Ilo mökötti jonkun aikaa Pupulle, kun hän ei saanut riiviöidä rauhassa 😀 . Pojat sitä kutsuukin välillä Rinsessaksi.

Pupu sai pihalle juoksuvaijerin, koska eilen koira meni portista läpi. Pupuhan on nyt pari kertaa karannut pihalta, kun joku kaverikoira menee ohi. Edelliset koiramme yrittivät vain läpi siitä kohdilta missä kaveri näkyi, niimpä aita on esim. korotettu vain tienpuolelta. Ja Pilvi joskus talvella vahingossa käveli ulos pihalta, kun lumi oli korkealla. Mutta Pupu on viisas, se osaa tulla koko pihan läpi takaportille ja tietää, että sieltä kauttakin pääsee kaverin luo. Olin tilkinnyt aitaa sitä mukaa, kun olin huomannut Pupun mentävän kolon. Nyt oli kaikki tukossa, niin koira sitten repi takaportin verkon irti portin kehyksistä, survoi itsensä jotenkin siitä läpi ja paineli tielle kaverinsa luo… Vain portin verkko jäi törröttämään. Niimpä tänään viritin Pupulle koko pihan läpi narun, jossa on rissa ja siitä roikkuu Pupun hihna. Pupu testasi tänään viritystä valjaissaan ja hyvin toimi, pallollakin pystyy hyvin pelaamaan, kunhan katsoo, että se on Pupun hihnan ulottuvilla. Aion kyllä pitää Pupua irtikin pihalla, mutta silloin kun en ehdi itse vahtimaan vieressä, se saa olla juoksuliinassa. Ja kunhan saadaan maa sulaksi, nii saadaan korjattua aita kunnolla (mm. tuo portti on vaihdettava). Varmaan joutuu korottamaankin aidat, kunhan Pupu oppii kunnolla hyppimään, niin eiköhän tuosta yli mennä.

Tuli tuosta mieleen, ettei Pupu osaa vieläkään hypätä sohvalle tai sängylle. Se ei kyllä mitenkään haittaa 😀 . Varmaan johtuu kun ei ole mattoja, niin liukkaalta lattialta on vaikea nousta. Ilo sen sijaan yrittää loikkia, mutta ei raukka vielä pääse. Eilen kiipesi olkkarin pöydän alahyllylle ja yritti sieltä pompata siinä onnistumatta…


2 thoughts on “Ystävykset

  1. Hei!
    Jostain johkaannuin tänne teidän sivuille ja oikein kiinnostavaa on ollut seurata Pupun vaiheita. Meillä on saman ikäinen keskikokoinen villakoira, joka ei myöskään hypi sohville ja sängyille. Aika erikoista mutta toivottavasti normaalia. Hyvää jatkoa teille!

Comments are closed.