Huonovatsaiset kaverit?

Posted on

Ilo pyysi yöllä pissille (ei tapahdu enää läheskään joka yö) ja sitten pari tuntia sen jälkeen alkoi taas piippaamaan. Ärsyyntyneenä nousin ylös ja kirosin itseni, että syötin koirat liian myöhään (klo20), että koko yön on hätä. Ulkona Ilo ei liikkunut, kökötti vaan seisten päätä riiputtaen. Mietin ihmeissäni, että mikä sillä on hätänä, kun näyttää nukahtavan tolpilleen. Toi sisälle ja vähän juotin sitä. Otin sen vessaankin mukaan, kun vaikutti niin erikoiselta. No vessassa koira alkoi oksentaa, oksensi nappuloiden väristä liejua ja sentin mittaisen ohuen ohuen tikun palan. Juotin koiraa lisää ja mentiin nukkumaan. Loppuyön koira nukkui mutta aamulla ei edelleenkään ihan oma itsensä (ei siis juokse kahtasataa rallia vaikka ihan virkeä onkin).

Ihmettelen vaan kun molemmat koirat on noin huonovatsaisia. Tietty ne molemmat syö kummallisuuksia, Pupu nenäliinoja ja Ilo näköjään pieniä oksia (heh, 1cm pitkiä), mutta silti pieni sopimaton vie mahan ihan huonoon kuntoon. Pupulla joudutaan syöttämään Attapektiä ja Inupek fortea joka kerta kun on syönyt jotain, muuten mahaoireet ei mene ohi. Mietin vaan, kun koirat syö nyt 100% pelkkää Nutron nappulaa, että kaipaako maha jotain raakaa lihaa/naudanmahaa, jotta suoliston ja mahan bakteerit pysyisi kunnossa. Muistan aina, että aikanaan opetettiin, että raaka liha on koiran maitohappobakteeria…

Nyt kun Ilokin syö edes jotenkin, voisi ehkä hieman laajentaa tarjottavaa. Ainakin jos turvottaisi nappulat ja sössäisi ne mahaan/lihaan, niin luulisi uppoavan.


One thought on “Huonovatsaiset kaverit?

  1. Eräs tuttu kasvattaja sanoo että kun syöttää koiralle pennusta lähtien kerran viikossa, yhden päivän pelkkää raakaa lihaa niin ei ole vatsaongelmia. Tämän kasvattajan koirat eivät ole koskaan mahataudissa. Minä annan Dorikselle raakaa lihaa aina silloin tällöin, en ehkä ihan joka viikko mutta melkein. Muutenkin pyrin antamaan melko monipuolista ruokaa. Doris on ollut vaan kerran löysällä ja silloinkin pääsi vahingossa syömään jo vähän pilaantunutta raakaa lihaa… Toivottavasti saatte mahat kuntoon!

Comments are closed.