Hyvinhän se meni (Lappeenrannan näyttely)

Posted on

Vaikka olin etukäteen nähnyt unta, että Lappeenrannasta tulee H (hyvä), niin eipä onneksi toteutunut. Uni pokkasin ensin ERIn (erinomainen) ja voitti ainoana junioriluokkansa. Paras narttu kehässä oli vastassa Pupun nyöri sisko Doris ja kova kilpakumppanimme Seleste. Lopulta Doris vei voiton, saaden viimein ekan sertinsä (koiralla ikää jo kumminkin 2½v), Uni tuli toiseksi ja sai vara-sertin, Seleste jäi kolmoseksi. Juhlimme niin voittoa, että koiratkin sekosivat, eikä Uni meinannut rauhoittua millään 😀

Doris nyöriturkeissaan oli niin suuri ihme, että jopa naapuri kehänkin tuomari halusi käydä kuvaamassa Doriksen oman arvostelunsa keskeltä. Samoin oma tuomarimme kuvasi koiran ja kyseli Miialta jonkunlaisen promokuvan perään (euroopassa koirilla on usein käyntikortin tapaisia kortteja, joita jaetaan).

Lattia oli tuolla aivan käsittämättömän liukas, sillä seurauksella, että Uni kun alkoi lipsumaan tassuistaan, niin se laittoi aivan leikiksi. Koira makasi rähmällään kehässä ja kutsui minua leikkiin. Oli pakko ottaa koirasta kiinni ja rauhoittaa se yksinkertaisesti kiinni pitämällä, että saatiin edes jotenkin liikuttua. Mutta vilkas vauhdikas koira tuolla liukkaudella, ei ollut hyvä yhdistelmä…

Tuomarina oli Agnes Ganami Kertes, Israel

Good quality junior bitch. Well balanced. Strong bones. Good body lengths. Fine head. Good head carriage. Well developed chest. Well angulated. Dense good coat. Happy movement, not yet organized.

Hyvälaatuinen juniori narttu. Hyvin tasapainoinen. Vahva luusto. Hyvä rungon pituus. Hieno pää. Hyvä päänkanto. Hyvin kehittynyt rintakehä. Hyvin kulmautunut. Tiheä hyvä karva. Iloinen liike, ei vielä vakiintunut.

ERI, JUK-1, PN-2, vara-sert

LISÄÄ KUVIA TÄÄLLÄ

dsc_0919.JPG
Tässä vielä homma on jotenkin hanskassa.

dsc_0933.JPG
Rauhoittelun jälkeen Uni kulki edes jotenkin.

dsc_0948.JPG
Näyttelyn ihme, Doris.

dsc_0960.JPG
Ja sit ne sekos…