Jekun kulkuvälineet

Posted on

Luovutin Jekun vetämisenestämis opettelun. Kuonopantaahan poika vihaa ja yleensä saa ne pois päästä. Vain Jokke-merkkinen on päässä pysynyt, mutta sitten Jekku kynsi sen rikki. Niinpä se on nyt teipattuna. Koska Jekku vihaa niin syvästi kuonopantoja, kokeilin kokoelman vetämisenestovaljaita. Meiltä taitaa löytyä nyt ainakin kolmet erilaiset. Mutta nuo markkinoilla olevat on melkoisen surkeita. On Haltin rektiovaljaat (liian ohuet narut, kääntyivät helposti ja löystyivät), PetSafe reaktiovaljaat (yhtä huonot ohuet narumaiset) sekä TopCanis salon valjaat (nämä Y-valjas malliset, mutta silti eivät Jekulla toimineen oikein ollenkaan).

Mulla meni hermo ja ompelin Jekun parhaisiin vetämiseen tarkoitettuihin valjaisiin eteen renkaan. Niillä on sitten menty tähän asti. Kyllähän nekin kääntyy, mutta ei niin paljoa, kuin nuo narumalliset. Jekku on valjaista kiinni joustohihnalla vyötäröllä, näin ei vetäminen muutenkaan niin haittaa ja on enemmän käsiä muille koirille. Kun valjas on edestä kiinni, ei Jekku saa niin hyvin vedettyä ja nostettua kierroksia vastaantulijoita kohtaan. Ohittamisetkin onnistuu etukiinnityksellä paremmin.

Jekun valjaat Zero DC Short ja saman merkin joustohihna. Vetovyönä on ollut hlpis, kun en tiennyt oliko käyttöä, nyt vois ehkä jo ostaa paremmin selkää tukevan ja sellaisen mikä pysyy paremmin alhaalla liikkeessä, mm. tolla Zeromerkillä on omansa. Meillä nyt Top Canis talutusvyö ja siihen pehmuste.

DSC_1062

Molempiin valjaisiin on nyt ommeltu pala vanhasta Hurtan pannasta ja sen avulla vanhan pannan lenkki kiinni eteen. Hupille ei taida nuo valjaat enää mahtua, mutta Jekulle sitten vaatteiden kanssa.

DSC_1075

Näin se on kiinni edestä.

DSC_1076

Ja näin kävellessä. Juoksulenkillä sitten saa vetää ja hihna siirretään normaaliin paikkaan selkään.

DSC_1078

Kiinni vyötäröllä talutusvyössä.