Kankaanpään näyttely

Posted on

Aamu alkoi Unin föönauksella, sillä en ollut pessyt koiraa lainkaan tähän näyttelyyn. Unihan oli viime maanantaina näyttelyssä ja nyt minun olisi pitänyt pestä jo perjantaina, sunnuntain näyttelyyn, niin tulos olisi ollut varmasti yhtä kihara… Niinpä suihkupullolla kostutin turkkia ja puhalsin turbolla pahimmat kiharat pois. Onneksi koira on musta, niin tämä onnistui, valkoisen koiran kanssa juttu olisi ollut toinen. Ainut mitä huomasin, että turkki menetti karkeuttaa tässä käsittelyssä.

Näyttelykehässä Uni kulki loistavasti, tällä kertaa ei mennyt liikkeet sudittelupelleilyyn, vaikka hieman liukas alusta olikin. Koira seisoi myös hyvin. Hampaita ei ois taas oikein näytetty, mutta jotenkin sekin onnistui. Koira ei pakita eikä mitään sellaista, mutta tekee pieniä nykäisyjä päällään, ettei hampaiden katsoja saa kunnolla katsottua. Arvosanaksi Uni sai ERI(nomainen) ja voitti junioriluokassa siskonsa Kukan. Koska avoimen luokan narttu tipahti saamalla EH:n, Unista tuli myös paras narttu. Rotunsa paras kehässä kilpailtiin kauneinta urosta vastaan ja Uni päihitti vielä senkin ollen rotunsa paras (ROP). Sitten olikin pitkä aika odotella ryhmän 9 loppukilpailu kehää, arvasin jo tuomarin perusteella, että menestystä ei tule ja niinhän siinä kävi, että ryhmäkehästä saimme poistua ensimmäisten joukossa. Mutta silti olin päivään erittäin tyytyväinen. Uni sai toisen sertin ja näin sillä on kasassa kaikki, mitä tarvitaan tässä vaiheessa, Suomen muotovalion arvoon. 3 sertiä siihen tarvitsee, mutta se viimeinen serti on saatava vasta yli kaksivuotiaana. Toki saa tässä ennen kahta vuotta kahmia sertejä mielin määrin, mutta ne ei auta muotovalioksi tulemisessa.

Vitsailin siinä Lauralle, että vedämpä nyt sitten koira Pupu-lookkiin ja tulemme takaisin kehiin ensi vuoden maaliskuussa, kun Uni on 2v ja turkki kasvanut takaisin 😉 . Laura epäili, etten uskaltaisi ja oikeassa oli 😀 eikä ole kyllä nyt halujakaan. Uni on 1v1kk ja kahminut jo tarvittavat sertit, Pupun kanssa tuommoisesta sai vain haaveilla (ja kerätä kasapäin niitä vara-sertejä…).

Tuomarina oli Veli-Pekka Kumpumäki

Hyvin koottu kaunislinjainen narttu, jolla erinomaiset mittasuhteet. Hieman pyöreät mutta tummat silmät. Hyvä kuono-osa. Kaunis ylälinja ja hyvin kiinnittynyt häntä. Hyvin kehittynyt rintakehä. Kaunis karvapeite, vielä hieman pentumaista laadultaan. Liikkuu ryhdikkäästi hyvällä askelpituudella vapaasti.

ERI, JUK-1, PN-1, ROP

LISÄÄ KUVIA TAAS TÄÄLLÄ LINKISSÄ

dsc_1152.JPG
Siskokset vierekkäin, edessä Kukka ja perässä Uni. Kokoero tytöillä on huomattava.

dsc_1183.JPG

dsc_1216.JPG
VSP uros Nerian Cadmus, Camu ja ROP Uni


One thought on “Kankaanpään näyttely

Comments are closed.