Karmaiseva päivä

Posted on

Aamu alkoi normaalisti, yöllä Jekku oli viiden aikaan pyytänyt pihalle, maha oli taas löysällä. Olin antanut viime viikolla lihaisaa rasvaa, joka veti pakin sekaisin ja se näemmä taas vaivasi(?). Klo 7 koira kävi normaalisti pihapissillä muiden kanssa. Ennen yhdeksää hoputin koiraa takkahuoneeseen kun lähdin viemään poikaa kouluun. Koira käveli hitaasti, mutta luulin että se vain pelleilee. Kun palasin, toin attapektiä mahaa varten ja mitä löytyi, koira joka makasi sängyssä, eikä päässyt ylös. Takapää oli melkoisen vetelänä. Asettelulla koiran sai ainakin hetkeksi seisomaan. Asento oli hyvin kippura, häntä alhaalla. Mietin oliko se voinut mennä yhellä ripuloinnilla tuollaiseen kuntoon, mutta nopeasti otin yhteyttä lekuriin ja saimme iltapäiväksi ajan. Koiralla ei ottanut jalat alle, mutta se vaikutti täysin kivuttomalta, jopa tunnottomalta.

Lekuri oli yhtä ymmällään kuin minäkin. Lääkärissä saimme sentään koiran kävelemään, tietenkin kun innostui muista koirista. Mutta pylly painoi tuollakin ja tunto jaloissa sekä peräaukossa oli heikko. Koiralta ei vieläkään löytynyt kipukohtaa. Verikokeet toivat tulosta, maksa-arvot hurjasti koholla, yli 600, kun saisi olla 10-100. Samantien oli selvää, että koira jäi tippaan ja siltä otettiin lisäkokeita.

Kun hain illalla koiran, oli se kuvattukkin rontgenillä, koska virtsasta löytyi kiteitä (4+) ja ph oli korkealla (8), kiviä ei onneksi löytynyt. Lisäksi kuvissa näkyi kaunis selkäranka, täysin normaalin näköinen maksa, suolisto ja eturauhanen. Tämä sulki pois ison osan maksan ongelmista. Eläinlääkäri oli konsultoinut toista lääkäriä Aistissa jalkojen takia. Nyt lähdettäisiin hoitamaan ensisijaisesti kiteitä pois (kivuliaita) ja ripulia pois. Lisätutkimukset maksan ja pissan osalta olivat lähteneet eteenpäin, niiden osalta selviää jatkoa enemmän. Jalat on nyt seurannassa, voi olla pelkästään kivuistakin johtuvaa. Jekku sai kipulääkettä, mahalääkettä sekä virtsakiviongelmaisten ruokaa, joiden pitäisi liottaa noita kiteitä. Lääkäri kysyi onko ruokavalio proteiinipitoinen, sillä on merkitystä kiteiden kanssa ja pissan Ph:n. Ja onhan Jekulla käytössä markkinoiden lihaisimpia nappuloita (Acana)…

Kotiin toin hyvin sekavan oloisen (saanut keskushermosto kipulääkettä) joka ei juurikaan jaksanut iloita emäntänsä näkemisestä. Koira vaikuttaa hyvin sairaalta. Nyt vain voimme odottaa ja toivoa, että koira lähtee toipumaan… päivä kerrallaan.

dsc_0273.JPG
Vielä eilen näin reippaana pikku ystävänsä kanssa kerjäsi namia…

dsc_0274.JPG