Koirat ovat oppineet syömään

Posted on

Eipä tarvitse Iloa enää houkutella kuppien ääreen, nyt saa kuppiin laittaa mitä vaan ja kaikki menee, tomaatinlohkoista lähtien. Ilosta on tullut oikea ahnepossu. Nyt on saatu koirat kahdella eri taktiikalla kuppihirmuiksi.

Pupulla pidettiin karu meininki. Kuppi annettiin esille ruoka-aikoina, mitään herkkuja ei kuppiin lisätty, vaan ruoka oli hyvin pelkistettyä. Jos ruokaa jäi syömättä tai siihen ei edes koskettu, otettiin kuppi vaan pois ja tarjottiin vasta seuraavalla ruualla. Omaa sydäntä kiristi, mutta parissa päivässä Pupu oppi syömään. Sen jälkeen ei ole tarvinnut kehotella kupille, vaikka välillä olisi ollut herkkujakin. Silloin tällöin pidän  molemmille puolen päivän paastoja, etten anna aamulla ruokaa ja illalla sitten enempi.

Ilo oppi syömään täysin toisella lailla. Yritin sillekkin karua meininkiä, mutta tuloksena oli, etti neiti söi sen mitä hengenpitimiksi tarvitsi, eikä tippakaan enempää. eli muutaman nappulan päivässä. Tätä jatkui päiviä, eikä koira alkanut syömään, lähinnä pakoili ruokailutilanteita. Niimpä yritin etsiä Ilolle maistuvaa ruokaa, lopulta menin kaupan nappulahyllylle ja sieltä ostin halpis-ruokaa. Se maistui Ilolle hyvin. Oli löytynyt ruoka mitä Ilo söi, nyt tätä syötettiin normaali aikoihin masu täyteen. Kun koira oppi syömään ruoka-aikoina tarpeeksi, sille alkoi myös tulemaan nälkä, vatsa alkoi vaatimaan ruokaa. Nyt Ilo syö mitä vain ja joudun jo tarkkailemaan painoa 😀

Ruokana neideillä on nyt pääasiassa Nutron lammas-riisi, jota oli vielä jäljellä. Sekaan on heitetty Ilon aiemmin hylkäämiä ruokia muutama pieni pussi, kuten Hauhaun lammas-riisiä sekä kana-riisiä.  Kaikki menee nyt alas Ilollekkin. Ruokiin mausteeksi tytöt saavat usein kotiruuan jämiä, valmiita koiran purkkiruokia tai koiran ”risotto”pötköjä sekä raakaa lihaa.

Pupulla on myös paha tapa, se syö vaatteita. Nyt se on laajentanut alusvaatteista myös muihin vaatteisiin… Tapa on äärimmäisen ärsyttävä, lapsiperheessä kun lapset herkästi jättävät vaatteita saataville. Lähinnä Pupu mussuttaa ne rikki, joskus jopa syö, mutta useimmiten vaatteet on vaan pilkkeenä. No saadaampa joskus uusia vaatteita 😀 .

***

Tytöt on nyt ilmoitettu näihin näyttelyihin:

17.8 Heinola (Ilo pentuihin, Pupu junnuihin)
30.8 Tampereelle (Ilo pentuihin, Pupu junnuihin)
31.8 Helsinki, kaivopuisto (Ilo junnuihin)