Lomaa pohjoisessa

Posted on

Me lähdettiin lomareissulle pohjoiseen. Vähän jännitti miten pitkä ajomatka pennun kanssa sujuu, mutta tuohan vain nukkui automatkat siinä missä aikuisetkin. Pissailutkin tauoilla onnistui pojnan kanssa tyttöjä helpommin. Tytöt tuppasivat pidättelemään koko matkan, mutta poijalla nousi jalka aina tarpeen tullen. Jekku nostelee jo jalkaa satunnaisesti. Isolla ja kovalla pissahädällä yleensä vielä kyykitään, mutta lenkillä merkataan mieluusti joka tolppa.

Uudet vahtuvat paikat ja uudet ihmiset eivät tuottaneet Jekulle mitään ongelmaa koko reissun aikana. Etenkin kun kaikkialla sai peuhata vapaana Pupun kanssa. Kaksikko kävi myös kastautumassa Kemijoessa. Vaikea kuvitella, että reissussa oli ihan pentukoira ja kaksi aikuista, Jekku kun ei tee tuhoja, eikä pissi sisälle tai aiheuta mitään ihmeempää häikkää. Ennemmin vois veikata Pupua pennuksi 😀 . Sitä kun saa edelleen toppuutella riehumasta tai hyppimästä kaikki muussiksi. Kun siis tiettyhän ihminen pitää uusiksi tervehtiä, vaikka se kävis vain vessassa 😀 .

Aikuisten koirien ruoka loppui reissussa ja en tuolta lapista sitten heti löytänyt sopivaa, niin ostin sitten Friskiessiä hätä varoiksi. Kumma kyllä, Naomin silmät alkoivat taas voimaan hyvin ja silmävuotoa ei taas ollut niin paljoa ja se ei värjännyt. Ruuasta 50% oli jonkinlaista lihaa, pääosin ihan koirien tai ihmisten raakaa tai kypsää lihaa, joskus ihmisten ylijäämäruokaa.Vaikka en periaatteessa pidä Friskiessistä tms markettiruuista, niiden sisältämien väriaineiden ja epämääräisyyksien takia, niin pistää silti mietityttämään, että jos koira voi sillä hyvin, niin miksi en sillä ruokkisi? Lihanhan koira saa kumminkin erikseen ja öljyt tulee meillä myös erikseen, niin periaatteessa se olisi ehkä sama mitä se lihan lisuke/täyte olisi. Pupu on voinut nyt myös paremmin ilman noita luita ruuassaan, lomalla kun oli reissussa hankala kuljetella barfpötköjä. Ihan satunnaisesti ovat saaneet jokusen kanankoiven tms raakana, ihan vain hampaita hoitamaan, mutta se onkin sitten näkynyt Pupulla heti kakassa limaisuutena.

Kuvia reissusta laitan jossain välissä 🙂