Miten tähän kaikkeen pystyy?

Posted on

Minulta kysytään monesti, että miten ja ehdin hoitaa koko tämän eläintarhan ja perheeni… No itse en ole nähnyt vielä mitään ongelmaa siinä, mutta ylimääräistä aikaa ei välttämättä jää. Tänään nauratti Jekkua laittaessa, että tässä se näkyy oikein, mitä se yhdistäminen on 😀 Miltä näyttää normi päivä perheessä jossa on isä, äiti, 3 kouluikäistä poikaa ja yksi vajaa vuoden ikäinen pikku neiti. Eläinkuntaa edustaa tällä hetkellä 3 turkkirotuista koiraa sekä kaksi maakilpikonnaa, jotka ovat olleet minulla lapsesta asti. Aikaisemmin täällä on myös pyörinyt marsuja, hamstereita, hiiriä, etanoita, sammakoita ja kaloja, itseasiassa akvaario on haaveissa, mutta vielä haaveissa…

Aamulla 6:50 herätys ja isojen poikien lähettäminen kouluun ja tiskikoneen täyttö.
Koirat pikapissalle pihalle samalla, kun täyttää pyykkikoneen.
Vaille 9 ekaluokkalainen, vauva ja kaksi koirista autoon, koululainen tiputetaan matkalle ja ajetaan koirapuistolle.
Koirat saa puistoilla vajaan tunnin ajan, neidin keikkuessa rattaissa.
Sitten parin kirpputorin kautta kotio ja kotiin tullessa myös Naomi taas pissille.
Sitten neiti ja koirat nukkuvat ja on aikaa syödä itse ja kirjoittaa blogiin aamun reissusta.
Klo 13 neiti autoon ja koululainen hakemaan(toisina päivinä haetaan kävellen ja koirat saa pitkän lenkin)
Ruokaa porukalle, rauhallinen hetki sisällä.
Ja sitten pihalle leikkimään. Samalla kun neiti ja ekaluokkalainen leikkivät hiekkalaatikolla, saa JekkuPetteri näyttelyharjoitusta naksuttimen ja kinkun kera. Seisomista ja juoksuttamista. Kun kinkku loppuu pääsee muutkin koirat pihalle.
Tunnin päästä sisälle ja pikkuneidille maitohuikat ja pihalle valmis nukkumaan.
Siitä rivakasti JekkuPetteri pesulle, koska koirapuistossa oli ryvettynyt ja hiekka kuivattaa turkkia.
Kun koira on pesty ja kääritty lämpimiin pyyhkeisiin, äkkiä paistamaan jauheliha ja samalla tekemään pitsapohjaa. Pitsa valmiiksi ja odottamaan hetkeksi uunin lämpenemistä, siinä välissä ehtiikin harjata kostean koiran läpi päällisin puolin.
Pitsa uuniin ja radioPeltorit korville, itkuhälytin ja munakello näkyville ja fööni laulamaan (tarkoituksella on hankittu itkuhälytin, joka äänen lisäksi, näyttää valoilla, jos vauva itkee).
Tuplaturbofööni tekee tehtävänsä ja 10 minuutin päästä koira on kuiva.
Soitto isommille lapsille, että kotia kohti kavereilta ja samalla koiran läpi kampaus ja kynsien leikkuu.
Munakello soi, ruoka on valmis, koira on valmis, vauva herää ja mies palaa töistä.
Normi päivä 😀

Isovillakoira ottaa yleensä isomman haukun ajasta ja sen laitankin usein viikonloppuisin, kun on mies hoitamassa neitokaista. Myös näyttelypesut ajoitan usein iltaan, jotta ei tarvitse keskeyttää kriittisellä hetkellä. Jos neiti olisi herännyt kesken föönauksen, olisi hän päässyt kantoliinassa keikkumaan selkään, omat Peltorit päässään. Koiran turkin hoidot, korvien teippaukset ym onnistuvat hyvin lapsen kanssa. Antaa vaan neidin tyhjentää harjalaukkua, aika menee kivasti uusien ”lelujen” kanssa.

Kyllä kaikki onnistuu, kun osaa tehdä montaa asiaa päällekkäin ja soviteltua samalla aikataulua 🙂 Nyt Jekkusen korvat kiinni pakettiin, neidille vaatteet ja kärryn kyytiin ja  koirat iltalenkille.