Pupun kuorinta

Posted on

Mökki kuvia tulee huomenissa, mutta nyt kuvia Pupusta. Nyörittyminen sujui hyvin ensimmäiset 4kk, mökillä huomasin, että koira oli niskasta, selästä, kyljistä ja hartioilta sekä reisistä päältä nyörillä, mutta pohjalta entisellä vanhalla takkupanssarilla. Kyselin neuvoja ja panssaria olisi pitänyt saksin halkoa pienemmäksi ja sitten taas pienemmäksi. Aloitinkin mökillä hommaa, mutta totesin sen tosi työlääksi, korppani ei tässä vaiheessa kestä tuntien työskentelyä turkin kanssa. Pahimmillaan halkomista olisi saanut jatkaa puolisen vuotta. Niimpä oli pakko luopua nyörihaaveesta, enkä tiedä toteutuuko se koskaan.

Tänään sitten aloin ajelemaan Pupulta turkkia pois niskasta alkaen ja koira kuoriutui turkistaan. Oli kuin olisi jotain lammasta ajellut, turkki lähti isoina laattoina irti. Haju oli myös mielenkiintoinen. Vaikka nyörit ei omaan nenään haisseet, niin irti leikattu karva haisi ihan navetalta… Pupulle leikkaaminen oli aika tuskaisaa, sitä kutitti hirmuisesti, jalka vaan vipatti turkkia ajaessa.

Nyt tukka on poissa, ne kohdat yritin säästellä, joista sain karstalla turkin auki. Huomenna pesu ja siistiminen, ettei ihan koomiselta näytä.

(Pupu on myös juoksussa, se aloiti juoksunsa tarkasti 4kk edellisestä eli 3.8.2010, edellinen 2.4.2010)

dsc_5708.JPG
Pikku hiljaa, pala palalta…

dsc_5713.JPG
Kuin villapaitaa riisuisi 😀

dsc_5717.JPG
Kohta valmis.

dsc_5727.JPG
Pupun turkista irtosi kokonaisia laattoja.

dsc_5732.JPG
Pupu nauttii nakusta olosta, huomenna vielä pesu ja jäljelle jääneiden karvojen siistiminen.

dsc_5736.JPG