Naomin sydän

Posted on

Naomi kävi taas vaihteeksi sydänultrassa, kun lääkäri haluaa seurata sydäntä. Naomin sydänkuvat oli pyörineet huippuasiantuntijoiden käsissä, jollain sydänpäivillä. Jokainen oli kysynyt, onko kyseessä kissan sydän, kissoilla kun tuollaisia näkyy enempi. No he epäilivät kaikki syyksi papillalihaksen suurentumaa, mutta 100% varmuutta ei voida antaa ja kasvaintakaan ei voida pois sulkea. Kasvain sydämessä vaan yleensä kasvaisi nopeasti ja nyt nähtiin, että ainakin vielä on pysynyt samankokoisena. Naomilla on nyt ilmeisesti sydämen papillalihas suurentunut isoksi palloksi, toinenkin papillalihas näkyy suurentuneen, mutta ei yhtä paljon kuin toinen. Epätyypillisen sydänäänen Naomille ilmeisesti tekee se, että veri virratessaan vauhdilla sydämeen osuu tuohon möykkyyn.

Viikonloppuna Naomi sai voimakkaan tärinä kohtauksen ja takajalat tippui alta. Se kesti muutaman minuutin, jonka jälkeen koira istuutui ja säntäsi hepulimaisesti juoksuun törmäten tuoliin. Sen jälkeen Naomi oli taas normaali, söi ja pissi. Eläinlääkäri epäili kohtausta epilepsia tyyppiseksi, nyt seurataan toistuuko vai oliko ainutlaatuinen.

Naomin paino oli noussut 300g kun siirryttiin pois Acanan viljattomalta nappulalta, eikäs e enää vaikuta luisevalta. Nyt Naomi on syönyt Oskarin lihamureketta, joka on viljatonta ja siihen päälle vielä aikaisemmin määrättty lisävitamiini. Nyt ei ole kakattu sisään, eikä pissitty. Lääkärin mukaan, kun ruoka sopii Naomille, niin sitä voi jatkaa, olkoonkin halpaa ”koiranmakkaraa”. Mutta varmaan etsiskelen jotain vähän laadukkaampaa ruuaksi.