Nappulapuut (Coirulus Nappuulus ’Hauhau’)

Posted on

Miten saadaan lisää nappuloita, kun koiralta on ruoka loppu? No tietenkin kylvämällä lisää nappulapuita. Tänäänkin kylvin ennen sateen alkua 4dl nappulapuun siemeniä maahan, heittelin pitkin nurmikkoa, jotta saadaan hyvä sato. Tuosta määrästä pitäisi saada se ainakin 15kg. Lajikkeena minulla oli Hauhau, mutta lajikkeita on paljon enemmänkin. Jotkut hienot ja kalliit ei tuota niin paljon satoa Suomen oloissa. Nappulapuun siemenet siis vain kylvetään pitkin poikin maahan ja sieltä ne hyvin nopeasti nousevat jos ne pidetään kosteana. Siitä kasvaa pieni pensas, jossa nappulat sitten kehittyvät pienissä viinirypäleen tai viinimarjan kaltaisissa tertuissa, joista ne on helppo kerätä. Kerättyä kannattaa säilöä uusi erä siemeniksi, jotta on taas mitä kasvattaa.
Ei mennyt lapsille tämä selitys läpi ja pihalle päässeet koiratkin söi kaikki nappulapuun siemenet ennen sadetta 😉 .

Koirat on nyt siirtyneet pikkuhiljaa ja nyt täysin BrittCaren lammas-riisistä Hau-Haun lammas-riisiin ja vaihto on sujunut hyvin kivuttomasti. Molemmissa oli aika yhtenevät ainesosat, niin päätin vaihtaa edullisempaan. Hauhaussa on vielä yksinkertaisempia raaka-aineet, mitä lääkäri suositteli jatkuvasti hiivassa olevalle Pupulle. Naumin silmätkään ei ole reagoineet. Lattialta poimittuja tai muuten varastettuja ruokia lukuunottamatta, koirat eivät saa mitään muuta sapuskaa. Öljyä lisään ruokaan isot loraukset. Meillä näköjään sopii parhaiten se, että saavat pelkkää nappulaa, ei mitään muuta. Ei vaivaa hiivat, eikä vuoda Naon silmät.

BrittCare Adult Medium Breed
Lampaanliha, riisi, siipikarjan rasva, lohiöljy, luontainen aromi, riisileseet, sokerijuurikasleikkeet, panimohiiva, kananmunat, jukkauute, mineraalit, glukosamiinisulfaatti, kondroitiinisulfaatti, DL-methioniini, L-lysiini, mannanoligosakkaridit + frukto-oligosakkaridit, kuparisulfaattipentahydraatti, niasiini, kalsiumpantoteeni, foolihappo, koliinikloridi, biotiini,
vitamiini A, vitamiini D3, vitamiini E (alfa-tokoferoli).

HauHau Lammas-riisi täysravinto
Lampaanlihajauho (väh. 20%), riisi, maissi, kananrasva, hiiva, vitamiinit ja mineraalit. A-vitamiini 15 000 IU, D3-vitamiini 1500 IU, E-vitamiini 130 mg, kupari 15 mg, kalsiumi 1,6 %, fosfori 1,2 %.

dsc_2791.JPG
Räjähtänyt karvakasa pitäisi taas huomenna laittaa kuntoon Hakunilan näyttelyyn. Kiva vaan kun on sadetta luvattu ja näyttely on ulkona..
.