Uudet näyttelysäännöt

Posted on

Kennelliitto on julkaissut uudet näyttelysäännöt, jotka astuvat voimaan 1.1.2011. Jonkin verran on tulossa muutoksia, suurimpia ehkä nämä:

-kastroitu uros voi kilpailla näyttelyssä, jos sillä on todistetusti 6kk iässä (tai myöhemmin) ollut normaalit kivekset.
-rahoja ei saa ilmoista takaisin jos koira sairastuu
-koiran suoritusta periaatteessa saa parantaa kehän ulkopuolelta, jos se ei häiritse arvostelua (ennen musta tämä oli täysin kiellettyä)
-kasvattajaluokkaan saa enää osallistua vain ERIn saaneet koirat (nyt taitaa olla ERIn ja EHn saaneet)
-ja vanhat värit palaa… Eli haetaan taas punaista (ERI) ja vaaleanpunaista (SA)

erinomainen punainen
erittäin hyvä sininen
hyvä keltainen
tyydyttävä vihreä
hylkäävä harmaa
ei voida arvostella ruskea
sertifikaatin arvoinen vaaleanpunainen

Eli arvostelussa koira hakee vuoden alusta punaista nauhaa vaaleanpunaisen sijaan. Ja sitten kun kilpaillaan oman ikäluokan koirien kanssa paremmuudesta, niin yritetään saada SA (sertifikaatin arvoinen) vaaleanpunainen nauha, sillä se on pääsylippu paras uros ja paras narttu kilpailuun. Aikanaan Wilman kanssa ollaan kilpailtu tämmöisillä säännöillä, joten tuttua meille.

UUDET SÄÄNNÖT TÄSSÄ LINKISSÄ KOKONAISUUDESSAAN

****

Uni järjesti tänään kivan yllärin. Juoksutin tyttöjä pellolla jossa kasvaa rikkaruohoja, voikukkaa ja heinää, orvokkeja ym korkeana. Yhtäkkiä koira hävisi humps vaan. Kohta koiran pää palasi näkyviin ja puoliksi kuivuneesta mutaisesta ojasta nousi ihanasti tuoksahtava Uni… Se ei sitten sen vertaa kato eteensä juostessaan, ettei huomaa isoa ojaa. Kotona sitten joutui pesulle, onneksi kunnon pesu on jo lauantaina, kun sunnuntaina on Hakunilassa näyttely.Tosin joutui nytkin vetämään shampoon ja hoitoaineen kanssa, koska haju oli aika kiva.

Ilo on käyttänyt nyt vajaan viikon pönttöä päässä ja viimein iho on saanut rauhassa parantua niskasta. Nyt kokeilen ilman.Väsäsin pöntön isovillakoirakokoisesta pöntöstä, kun en pieniä löytänyt, vaikka muistaakseni nekin on jossain. Pönttö piti laittaakissan valjailla kiinni, jottei se nousisi ihottuman päälle.

dsc_2970.JPG
Ilo ja pönttö. Ja mikä olisi parempi pehmeä nukkumisalusta kuin isovillakoira? Meidän onnellisilla harjakoirilla on vaihtoehtoja vielä kaksin kappalein 😀

dsc_3019.JPG
Älä sä mulle ala! Tytöt leikin tuoksinassa.

dsc_3013.JPG
Love…