Näyttelyharkoissa

Posted on

Eilen oltiin Konalassa harjakoirien näyttelyharkoissa. Molemmat harjakoirat pääsivät mukaan, sillä halusin nähdä miten Naomi nyt lääkityksen alaisena toimii koirien keskellä.

Edellisenä päivänä tajusin, ettei minulla ollut Jekulle poikapöksyjä, ne kun on suositeltavat tuolla uroskoirille, ettei jalka nouse sisätiloissa. Noh, onneksi oli vanhoja kangasvaippojen kankaita, joista taiteilin pojalle nopeasti pissavyö eli peepadin. Enhän ollut semmoista nähnyt kuin kuvissa ja koirien päällä, mutta kyllä siitä jonkinmoinen tuli. Itse en suosi kertakäyttöistä, esimerkiksi lapsilla on ollut kestovaipat, mutta koiran pissapöksyihin jouduin ostamaan kertakäyttöisiä siteitä (niitä kun ei talosta normisti löydy). En vaan voi sietää koiranpissanhajua ja en ala säilömään koiranpissaisia pyykkejä missään (ja sehän voisi houkutella pissimään, koska hajukin on siellä).

Jekun osalta treenit meni hyvin, en nähnyt sen kertaakaan yrittävän jalan nostoa, eikä housuissakaan näkynyt mitään. Olen näyttelypaikoillakin yrittänyt estää sisäpissimisen ja käyttänyt koiraa tiheästi ulkona, jotta sille olisi selvää, ettei sisällä pissitä missään. Kotonahan Jekku on ollut uskomattoman sisäsiisti aina. Jekku kulki hienosti metrin edellä ja vähän kuikuili muita mm. ohitustilanteissa, mutta ainakin vielä, kinkun tuoksu vei voiton kavereista. Lopuksi on 15min vapaata oloa ja Jekku ei onneksi osoittanut mitään halua rähinöintiin.

Naomi sai katsella sivusta ja näytti ihan entisenlaiselta siellä, seura ei ois voinu vähempää kiinnostaa. Vapaana ollessa sitten vaeltelikin vähän enempi ja voi sitä onnea, kun yhtäkkiä tajusi ihmisten joukosta Maggien omistajan Jennin. Jennilla on aina taskussaan herkkuja, joita saa. Jekkukin keksi, että tämäpä kiva ihminen, herkkuja riittää 😀 Kokeilin Naomilla pientä seuraamista ja tokotreeniä ja hirmu reippaana Naomi suoritti tehtäviä siellä muiden keskellä, tämä oli täysin vanhasta poikkeavaa. Toki Naomilla on varmasti iskostuneet syvälle vanhat käyttäytymismallit ja tuntemukset kurjasta olosta ja niiden kääntäminen mukavaksi tarvitsee aikaa.

270920111382.jpg
Jekku ja Peepad.

270920111383.jpg
Siis onko mun ihan pakko käyttää tämmöstä…

jekku.jpg
Veljekset kuin ilvekset, ei vaan sisko ja sen veli, hauskasti molemmilla tukka silmillä ja ihan samat elkeet 😀 (Siskon kuvannut Olivia)