Nyt selvisi…

Posted on

Viimein, kolmas lääkäri tiesi mitä Naomin sydämessä on, siellä on kasvain. Se ei voi kuulemma olla mikään muu tuossa kohdassa. Nyt voisi ottaa keuhkokuvia ym, jotta näkisi onko se levinnyt. Vaivaa ei voi parantaa, vaikka miten tutkittaisiin, joten jätämme nyt tutkimatta, siellä on tai ei, oireiden perusteella mennään. Kun kasvain alkaa vaivata sydämessä tai keuhkoissa, oireena on yskää. Jos ja kun oireilua alkaa tulemaan, niin Naomia ei kiusata enää pidempään. Aikaa on muutamista kuukausista jopa useisiin vuosiin, ihan riippuen miten nopeasti kasvaa, miten sydän jaksaa ja onko levinnyt.

Kilpirauhasarvo oli 34 eli sallitun rajoissa hyvin (saa olla max 51, ala arvoa en tähän hätään muista). Mutta koska Naomin vointi huononi lääkkeen pienennyksestä, niin nostetaan takaisin yli sallittujen arvojen. Tuolla korkeammalla määrällä arvo oli 55. Lääkäri puhui myös toisesta arvosta, joka oli parempi, kun lääkettä sai enempi, joten sekin puoltaa lääkkeen noston puolesta.

Sen verta hiljaiseksi tämä Naomin tulos veti, että oli lähtö lähellä tai pidemmällä tiedän jo nyt, että Naomin lähtö tulee olemaan yksi vaikeimmista itselleni. Mutta siihen asti nautitaan ja Naomi saa nauttia elämästään ja tehdä ihan mitä haluaa, tuolle koiralle kun sen voi suoda…