Pesulla ja hyppyjä

Posted on

Ilo kävi tänään taas pesulla. Pupun kanssa leikkiessään turkki koulaantuu ja menee ihan kuolamöykyille. Aluksi oli taas tukan ajelu ja Ilo yritti pistää vastaa kuten ennenkin. Yritin eka lahjoa nakin voimalla mutta ei kelvannut, kun tajusi mistä on kysymys. Pienen painiottelun jälkeen koira viimein luovutti ja sain ajeltua kuonon ja kaulan. Meinasi kyllä hiki tulla, mutta en antanut periksi. Pesukin sujui hyvin ja pienellä painilla. Pesen Ilon muovisessa ”ammeessa” huljuttelemalla. Näin saa pesuaineen joka koloon ja uskomattoman mustaa vettä koirasta tulikin (tais lähtee värit). Hoitoaineen laitoin samalla lailla ja lisäksi vielä kammalla selvittelin veden alla. Harjakoirien turkin hoidossa tuntuu olevan kahta ohjetta. Toisessa tukkaa kammataan joka päivä harjausnesteen kanssa ja pestään harvemmin. Pesu myös suoritetaan perinteisellä tyylillä mutta ilman hankausta. Toisessa tyylissä turkkiin ei oikestaan kosketa pesujen välillä ja koira pestään aina kun eka takku tulee. Näissä ohjeissa tukkaa lähinnä huljutellaan ammeessa. Maalaisjärjellä tuo jälkimmäinen kuullostaa vähemmän turkkia kuluttavalta, kun sitä ei harjata jatkuvasti, eikä toisaalta päästetä takkuun. Saa nyt nähdä mikä alkaa toimimaan Ilon kanssa, kokemusta kun ei vielä turkista ole kuin kahden pesun verran. Kokeilin tänään myös kokeeksi toista shampoota kuin viimeksi. Tätä shampoota kasvattaja neuvoi käyttämään ennen näyttelyitä, niin ajattelin kokeilla miten turkki eroaa toisesta välipesushampoosta, otta tietää sitten näyttelyyn viedessä miten turkki käyttäytyy.

Pupulla oli tänään taas maha vähän löysällä, ilmeisesti eiliset nakit oli kumminkin liikaa toipuvalle vatsalle. Vauhtia tuo ei ole haitannut, vauhtia on riittänyt entiseen malliin.

Pupu on nyt oppinut hyppäämään todella hyvin autoon, pomppaa sinne heti kun luukun aukaisee. Ulospäin ei olekaan asiaa ilman lupaa. Ilo oppi tänään hyppäämään sohvalle (ja sängylle). Otti kovat vauhdit, jäi mahasti kiinni ja raahautui loput ylös tassuillaan… EI järin turvallista tuon kokoiselle koiralle, ainakaan kun miettii alastuloa…

söötti