Ruokahuolia ja koulutusta

Posted on

Ilon syöminen on taas mennyt takapakkia. Neiti käy tuhahtamassa kupilleen. Jos samaa ruokaa tarjoaa ikäänkuin makupalana kädestä, niin jopas maistuu… Pupu tyhjentää edelleen kuppinsa täydellisesti 3 kertaa päivässä. Tänään luin juuri Pupun kasvattajalta saatua ”ohjekirjaa” ja huomasin, että puolivuotiaalla voisi ruuat jo vähentää kahteen… Pupu parka näkee nälkää 😀 En nyt vaan oikein tiedä pitääkö koko päivän annos nyt jakaa kahdeksi, Pupu kun saa nyt 3 x 3dl ruokaa eli 9dl, sitten se saisi öö 4½dl kerta, aikamoinen satsi kerralla upotettavaksi.
Mutta millä tuo Ilo söisi, pakko on sitä nyt kai paastotta, kai se ruoka menee jos on oikeasti nälkä. Huomenna kaivan vaa’an, niin näkee onko kasvanut. Kohta Pupulla vaihtuu aikuisten ruokaankin (n. 7kk) joten sitten on pysyttävä omilla kupeillaan. Olen ajatellut Pupulle joko Nutron choice lammas-riisi aikuisten ruokaa tai sitten uutta Nutron holistic care joissa kummassakaan ei ole vehnää. Pitää vain tutkailla tuon Holisticin hintoja, onko älyttömän paljon kalliimpaa.

Pupu oli taas tänään koulutuksessa ja hyvin meni. Harjoiteltiin seuraamista ja luoksetuloa. Luoksetulo on meillä ihan levällään, ollaan vasta harjoiteltu sivulle tuloa ja eteen tuloa. Nyt pitäisi opettaa odottaminen ja luoksetulokin… Ilon kanssa käytiin kaksin lenkillä ja harjoiteltiin pitämään neljä tassua maassa. Herkkujen kanssa se oli lähes ylivoimaista… Pelkään vaan polvien puolesta jos koko ajan tassii takajaloillaan.

Pupun irtoamiseen nahoistaan ja sinkoamiseen rakettina pitkin kämppää sekä vieraita kyselin ohjeita kouluttajalta. Kylässä minun on vain pidettävä koira ekan vartin lähelläni, kun koira on rauhoittunut, sen voi päästää kulkemaan. Kotona kokeillaan uutta kikkaa. Eli Pupu laitetaan portin taakse odottamaan kun ovikello soi. Kukaan ei saa mennä sen luo. Odotellaan että rauhoittuu ja päästetään sitten, heti jos sinkoutuu, laitetaan hetkeksi takaisin. Pupun pitäisi oppia, että 4 jalkaa maassa ja hieman hillitymmin käyttäydyttyä, se pääsee vieraiden rapsuteltavaksi. Tällä metodilla ei tarvitse olla jatkuvasti kieltämässä ja komentamassa. Kokeillaan ja katsotaan auttaako, meidän koirien tyyppivika kun on kautta aikain ollut pimahtaminen vieraiden tullessa ja sitä ei ole keltään saatu vielä opetettua pois. Pupu on siitä hyvä, että rauhoittuu vartissa, Pilvellä meni nuorena noin 2 tuntia rauhoittumiseen 😀