Turkitta

Posted on

Sitten se lähti, Ilon turkki. Olin ajatellut säästää edes harjakoiramaisesti päätukan ja jalkatupsut, mutta ihottumaa löytyi päätukan seastakin, niin päädyin sitten ajelemaan koko koiran, korvia ja häntää lukuunottamatta. Jos korviin tulee jotain, niin sitten on varmaan pakko ajella nekin (Silloin näyttäisi tältä, kuin harjakoira Däni) Nyt koira näyttää lähinnä venäjäntoyltä. Hassun näköinen joka tapauksessa. Turkin alta löytyi monesta kohtaa ihottumaa, niskaa silitettäessä iho on kauttaataan röpelöä. EIkä tänäänkään näytä olevan juurikaan tehoa lääkkeillä, kohta pitää varmaan mennä takaisin lääkäriin. Mutta voisiko joku selittää tuskaiselle, masentuneelle Ilolle, että kyllä sä paranet, tää on vain väliaikaista… On kurja katsoa koiran pahaa oloa 🙁 .

Tänään haettiin yksi lämmin haalari eläinkaupasta ja muutama muu pitäisi tilata, koira nimittäin palelee ja tärisee ihan sisälläkin. Noin laajat ihottumat nyt aiheuttaa ihmisilläkin lämmönhukkaa, joten miksi ei koirallakin ja kun vielä tukkakin lähti kauttaaltaan…

Muoks. jälkikäteen… Kuulin, että Ilon emän toisessa pentueessa, jollain koiralla olisi ollut sikaripunkki. Ilolta eilen otettiin näytettä iholta, eikä siinä näkynyt mitään, mutta nettiä tutkailtuani, jollain on jouduttu ottamaan rauhoituksessa syvemmältä ihosta näyte, että löytyi. Tämä lienee seuraavaksi edessä, jos ei muutakaan syytä tai parannusta ilmene.

2011-04-05-ilppa-nakuna1.jpg
Ennen ja jälkeen.

2011-04-05-ilppa-nakuna.jpg
Samoin tässä.

dsc_9378.JPG
Tässä kuvassa näkyy, miten ihottumia on tuolla vartalossakin, ne oli vain karvan alla piilossa.

dsc_9385.JPG

dsc_9390.JPG
Takki vähän lämmittää, onneksi saatiin nyt haalari, joka suojaa myös jalat.


3 thoughts on “Turkitta

  1. Ihanat korvat ja muutoinkin koiruus on ihan nätti vaikka ei olekaan turkkia 😉

  2. Voin vain kuvitella miten kamalaa on, kun koko koirassa on ihottumaa. Sen verran paljon meillä tuo toisen koiran kaulalla oleva pieni hot spot on aiheuttanut koiralle kutinaa ja omistajalle harmaita hiuksia. Tsemppiä!

Comments are closed.