Vatsatautia

Posted on

Aamuyöstä alkoi Pupu oksentamaan, aamulla tuotos vaihtui ripuliksi. Häkistä löytyi oksennettu talouspaperi… Ripuli jatkui aamun, mutta sitten 11 aikaan loppui. Mutta sitten koira väsähti, se vain makasi häkissään. Vähän kävi moikkaamassa vanhempiani, jotka tuli kylään, mutta meni sitten takaisin nukkumaan. Aloin jo huolestumaan ja serkun kanssa puhelimessa puhuessa, hän kertoi Pulmu-koiran joutuneen pentuna tippaan oksentelun takia. Soitin heti lääkäriasemalle ja sieltä käskettiin katsella, kun mitään ei ollut tullut enää ulos. Aika kumminkin varattiin varmuuden vuoksi illaksi. Koiralle piti antaa maha”lääkettä (Inupekt forte) sekä elektrolyyttivalmistetta (OsmoPet). Kipaistiin poikien kanssa lääkkeet hakemassa ja juotin koiralle ruiskulla koirien osmosalia. Vähän vaille viisi olin varma, että lähtö eläinlääkäriin on edessä, mutta kun laitoin pojille ruuat pöytään, koira nousi päivystämään pöydän alle. Sitten se jo napsi Ossia pepusta, kun Ossi juoksi katsomaan lastenohjelmia :oD.

Soitin, että aletaan paranemaan ja saatiin ohjeet miten tästä eteenpäin. Nyt katsotaan aamuun, mikä kunto on. Ruuaksi vain riisiä, pieninä annoksina. Huomenna aamulla myös kevyttä ruokaa, päivällä voi jo palailla nappuloihin, jos ei ole enää oireillut. Inupektiä jatketaan pari päivää.

EIköhän se tästä… Itse oli vaan ihan hukassa, kun ei Pilvi sairastanut mitään (tai sitten kun sairastui, olikinkuoleman sairas). Nauroin eläinlääkärille, että tää on mun neljäs koira ja oon silti ihan hukassa :oD. En tiedä sekoittiko mahan tuo talouspaperi vai eilen puoliksi järsitty koivuhalko vai joku muu.