Voittaja

Posted on

Vietimme eilen päivän Tuomarin kartanon vinttikoirakeskuksessa pentunäyttelyssä. Mukaan oli ilmoitettu 11 harjakoiraa. Jekku käyttäytyi kehässä hienosti, ehkä vähän liikaa touhotti kinkun perään, mutta liikkuminen sujui upeasti. Pöydällä olemista aseteltuna ja maassa aseteltuna olemista pitää kyllä harjoitella, mutta eipä sitä voi valmis olla 5½kk iässä. Jekku voitti upeasti poikapennut ja oli vielä kaiken lisäksi rotunsa kaunein kiinanharjakoira. Tämä takasi pääsyn loppukilpailuihin, joita jäimme odottelemaan. Ammattilaisen elkein Jekku köllötti boksissa ja latasi akkuja tulevaa isoa kehää varten.
Isossa kehässä Jekku liiteli taas upeaa liikkumistaan, mutta seisominen onnistui vain vapaasti seisomalla, ilmeisesti turnausväsymys jo painoi sen verran, ettei mitään kommervenkkejä ees lähdetty yrittämään. Upeasti Jekku pääsi kääpiö- ja seurakoiraryhmässä neljännelle kilpailupallille! Aivan uskomaton tulos näin nuorelle koiralle!

Tuomari: Jakub Kruczek, Puola

Very beautiful head, excellent ears, very nice topline, excellent coat and movement.

Erittäin kaunis pää, erinomaiset korvat, erittäin kaunis ylälinja, erinomainen karva ja liikkeet.

PU-1, KP, ROP, RYP-4

Kaikesta erinomaisuudesta huolimatta, huomasin, etten muista millaisia nuo pojat on… Etenkin, kun on nuori poika kyseessä. Sain hävetä silmät päästäni, kun Jekku pissi yhteen maassa olleeseen reppuun ja koirankärryyn. Mä en ollenkaan tajunnut vahtia sitä, kun tein jotain muuta ja se oli pitkällä hihnalla. No mitäpä poika tekisi koirien keskellä, kuin merkkaisi lähitötsiä… Nartut kun ei noin tee, niin en osannut yhtään varoa. Ensi kerralla olen kyllä paljon tarkempi.

KUVIA NÄYTTELYSTÄ TÄÄLLÄ.

dsc_4790.JPG
Jekun upea liike, kun vielä katsoisi eteenpäin, mutta innostuessa katsotaan emäntää…

dsc_4797.JPG
Pöydällä oli hieman venkslaamista, Jekku kun etsi normaalisti pöydällä olevaan kinkun palaa…

dsc_4799.JPG
Mutta sai se tuomari katsottua.

dsc_4977.JPG
Isossa kehässä piti mennä heti isojen koirien perään, sillä tällä pojalla on vauhtia, kunhan pari ekaa metriä on menty rauhallisesti.

dsc_5028.JPG
RYP-4 sijoitus pallilla (eli kaikista kääpiö- ja seurakoiraryhmän koirista 4. kaunein, vain 4 sijoitetaan, kaikkiaan rotuja taitaa olla parikymmentä kilpailemassa noista sijoista)

dsc_5058.JPG