Hihnakävelyllä

Posted on

Pupu sinkoili taas tänään pihalla kahta sataa ja tällä kerralla otin digikameran videolle pinkomiskohtausta. Katsotaan saataisiinko video tännekkin jotenkin näkyviin lähipäivinä. Vaikea oli kamerallakin seurata kun vauhtia oli huimasti.

Illalla käytiin lenkillä Ossin ja Simon kanssa ja korttelin kiertämiseen meni älyttömän kauan. Pupulla on nimittäin tapana ottaa hirmuspurtit hihna piukeena. Ohjeiden mukaan matka ei jatku niin kauan kun hihna kiristää. Meinasi vaan alkaa pinna kiristää itsellä, kun aina kun Pupu oli löystänyt hihnan, se otti taas superspurtin ja veti hihnan pinkeeksi :oD. Pupulla on aina käytössä valjaat, tuommoset spurtit olisi kyllä todella paha kaulalle kaulapannan kanssa. Valjaita meillä on käytetty kaikilla koirilla. Aikanaan se lähti Roosasta, se kun painoi tullessaan 750g (Toyvillakoira). Pelkäsin sen tulitikun ohuen kaulan puolesta. Koira ei välttämättä itse aiheuta pannassa ongelmia, vaan ihminen voi epähuomiossa esim. polkasta hihnan päälle ja nykäisy on sitten aikamoinen rasitus kaulanikamille. On Pupulla kaulapantakin, johon on harjoiteltu, mutta hihnaa siinä ei pidetä. Tokokisojen säännöissä näytti lukevan, että koiralla pitää olla kaulassaan vain panta.

Koira olisi pitänyt viikonloppuna pestä, mutta siirsin sitä hieman tuo älyttömän kaatosateen ja rapakelin takia. Huomisesta lähtien on luvattu pakkasia, niin tukka pysyy vähän kauemmin kauniina :oD. Jo Pilven kanssa oli takuu varmaa, että kun on koiran pesty, niin viimeistään seuraavana päivänä on sade ja kurakelit. Sama karma näytti olevan Pupunkin kanssa viime pesussa…