Kuonopantaa ja kuljetusta

Posted on

Tänään Ilo harjoitteli ”kaksin” oloa Pupun kanssa. Ilo oli portin takana makuuhuoneessa, vesikupin ja koppinsa kanssa ja Pupu normaalisti eteisessä ja keittiössä. Harjoittelut sujuivat hyvin ja mitään tuhoja näkynyt. Myöskään pissavahinkoja tms ei ollut tullut. Ilo on muutenkin ollut ainakin vielä suhteellisen sisäsiisti, tänään ei ole tullut mitään sisälle. Pupukin on pysynyt sisäsiistinä pennun tulosta huolimatta. Yli-iloisena tulee kyllä ilopissoja, mutta sillehän ei voi mitään, se lienee tasoittuu ajan kanssa.

Aamulla kävimme kävelemässä tunnin lenkin Ruotsinkylän Metlan metsissä. Koska Ilo ei vielä jaksa kävellä semmoisia matkoja, se matkusti osan matkaa Simon rattaiden pussukassa. Sieltä se keikkuen katseli maailman menoa. Iltalenkillä otin Ilolle kantoliinan, jolla olen kantanut paljon poikia, kun ne olivat pieniä. Se helpottaa huimasti kun ei tarvitse kannatella koiraa käsi koukussa. Liina oli MiM Sarong mutta joku joustavampi olisi ehkä parempi, se muotoutuisi ehkä paremmin koiran ympärille. Liinaa tosin tarvitaan nyt aluksi, kun Ilon kunto kasvaa, niin se varmasti kipittää perässä. Ilo ei käytä vielä ollenkaan hihnoja. Se tulee perässä niin nätisti, ettei ole ollut mitään tarvetta. Luulen, että kunhan rohkaistuu, niin täytyy hihnojakin käyttää.

Pupu kokeili tänään lenkeillä kuonopantaa, sen kanssa harjoitellaan ohittamista sekä ihmisten tapaamista. Nimittäin jos joku alkaa minulle lenkillä puhumaan, pitää Pupu itseään superihanana ja pomppii ihmisten päälle ja jalat ei meinaa ottaa maahan. Kuonopannalla koiraa saa hallittua helposti eikä koiraa tarvitse (eikä edes saa) nykiä. Kuonopanta vastaa hevosen riimua ja on koiralle kivuton. Pilven kanssa aikanaan harjoiteltiin myös kuonopannalla ja nopeasti koira oppi oikean tavan käyttäytyä.

Kotona on Ilo selkeästi rohkaistunut. Mutta edelleen Pupu kävelee tökkien perässä rasittavuuteen asti. Pupu jopa makaa maassa nuhjaten ja yrittäen tavoitella Ilon jalkoja, jotta Ilo leikkisi hänen kanssaan. Niimpä opetin Pupulle uuden käskyn. Käsky on Jätä! ja silloin Pupun olisi lopetettava peuhaaminen. Annoin käskyn ja naksautin naksun, koira tietenkin lopetti, kun tuli hakemaan palkkaa. Ilo älysi heti mikä oli naksun idea. Pieni ahnepossu kipitti myös naksun kuultuaan :oD

pussissa


One thought on “Kuonopantaa ja kuljetusta

Comments are closed.