Takkutukkaa

Posted on

Pupu kävi taas treenaamassa agilityä. Koira on alkanut saada jujun päästä kiinni. Muutaman kerran yritti lähteä leikkimään muiden kanssa, mutta tiukalla ei:llä ja namin näytöllä koira palasi jatkamaan hommiaan. Kuuma ilma verotti koiran voimia ja keskittyminen hieman herpaantui. Ongelmana on lähinnä esim. putken jälkeen esteelle irtoaminen. Koira ottaa aina kontaktin ja palaa sivulleni, kun sen pitäisi jatkaa suoraan seuraavalle esteelle. Ei auttanut vaikka annoin koiralle ohjeita jo sen ollessa putkessa. Koska kouluttajaa ei ollut tänään paikalla, yritin soveltaa itse. Putkesta tultua näytin makkaraa kädessä ja heitin sen esteen yli, näin koira lähti parhaiten eteenpäin. Kokeilin myös targetin kanssa, mutta jostain syystä se ei toiminut niin hyvin.

Ison koiran toimiessa on vaan syytä itse olla todella nopea. Pitää ehtiä putken päähän ennen koiraa=mahdotonta 😀 . Peikon emännän Raijan auttaessa harjoittelimme koiran lähetystä esteen yli ja sen perään itsenäisesti putkeen. Ensin harjoiteltiin pari kertaa target putken päässä. SItten kun piti mennä esteen yli putkeen, jäi koira katsomaan minua, että mihis mamma jäit nakkeinesi. Ei auttanut vaikka Raija huuteli putken takaa. Vaihdoimme osia ja Raija lähetti Pupun mun huudellen putkeen ja koira toimi. Pari kertaa näin ja vaihdoimme minut taas lähettäjäksi. Sanoin, että joko tämä on villakoira ja oppi 3 toistosta tai sitten se on pöljä. Itse epäilin tuota pöljää, kun villakoirat kuullusta viisaudestana huolimatta ovat tai ainakin heittäytyvät pöljiksi (ettei tartte rasittaa itseään). Mutta koira meni kuin unelma esteen yli ja putken läpi targetille. Tässä vaiheessa mun piti olla pinkonut kahta sataa esteen ohi ja putken vierustaa palkkaamaan koiraa lisää targetille. Hiki siibnä pukkas, huono kunto emännällä.

Ilon juoksut etenee. Erikoisinta siinä on, että Ilon nisät on suurentuneet aivan valtaviksi. EN muista koskaan että juoksun aikana ois näin nisät nartuilla turvonneet, yleensä vasta valeraskauden aikana. Mahaa silittäessä voi selkeästi laskea koiralla olevan 9 nisää, joista kaksi ylintä etujalkojen välissä on hieman pienempiä, mutta silti hyvin tunnettavissa.

Pupun tukka aiheuttaa harmaita hiuksia. Pupu haluaa väenvängällä nyörivillakoiraksi. Olen yrittänyt niputtaa niskatukan etutukan tapaan, mutta tuloksena on takkupallo alimman kumpparin alle. Jos tukka on auki, se takuttuu pannasta silloinkin. EI taida auttaa kuin tihentää pesua. Tai sitten niputtaa takatukkaa pienempiin nippuihin…