Äetsän näyttely menestystä ja tuskaa

Posted on

Äetsän näyttelyssä oltiin tänään. Tällä kertaa oli kasvattaja paikalla ja leikkausjälki oli paljon parempaa kuin muutamassa edellisessä näyttelyssä 😀 . Pupu sai kehässä ERInomaisen ja sijoittui paras narttu kilpailussa toiseksi, saaden vara-sertin. Oikeasta sertistä haaveiltiin, mutta kyllä tämäkin oli taas loisto tulos Pupulta. Seisominen oli tänään paljon parempaa kuin viimeksi (juoksuisena). Juoksemista edelleen vaivaa tuo päättömyys ja niska kenossa kulkeminen, mutta tänään ei sentään näykitty…

Maaritin upea Niki uros oli tänään urosten paras ja VSP. Valkoinen koira on edukseen kuvissa, joten Nikistä on kasa kuvia…

Tuomarina oli Unto Timonen, joka on arvostellut Pupun pentuluokassa aikanaan.

Hyvät mittasuhteet.Hyväpiirteinen pää. Hieman pyöreät silmät. Tyylikäs kaula. Riittävästi kulmautunut etuosa. Kaunis ylälinja. Hyvä hännänkiinnitys. Hyvät raajat ja käpälät. Hyvä kinnerkulma. Hyvä turkinlaatu. Liikkuu hyvin sivulta, etuliike hieman huolimaton.

ERI, AVK-1, PN-2, vara-sert

(muistin virkistykseksi pentuarvostelu: 4.5.2008 Pentuluokka PN-2, KP
Hyväluustoinen narttu, jolla hyvä kuono-osa, hieman avoimet silmät. Kaunis kaula, täyteläinen etuosa, samoin runko. Hyvä ylälinja seistessä. Riittävä kinnerkulma. Liikkuu hyvin takaa, etuaskel voisi olla hieman pidempi.)

Sitten olikin Naomin vuoro astua kehään. Koko näyttelypaikalla se ei oikein suostunut nostamaan korviaan. Muutenkin vaikutti vaisulta. No ennen kehää Maarit piti Naomia ja olin piilossa, jotta Naomi oli innoissaan minusta kehään päästessään. No olihan se, kokonaiset 3 sekunttia. Kun Naomi tajusi, että häntä aiotaan juoksuttaa hiekkakentällä, jossa oli kiviä, into loppui lyhyeen. Naomi näytti hyvin tuskaiselta kävellessään, se nosteli jalkojaan ja melkein kuulin sen sanovat: ”Auh, auh, prkl, auh auh!” Vain hetkittäin sain sen edes jotenkin kävelemään normaalisti, silloinkin perässä roikkuen. No ERInomainen tuli silti ja Naomi oli narttujen 3. No Naomin uran paras sijoitus,  huonoimmalla kehäkäytöksellä ikinä 😀 .

Tuomarina oli: Vija Clucniece, Latvia

4 years old, feminin. Correct bite. Powder puff. Neck could be better. Rich coat. Correct tailset. In movement free in elbows. Movement is too lazy for the breed.

4 vuotias narttu. Oikeanlainen purenta. Puuterihuisku. Kaula voisi olla parempi.Täyteläinen turkki. Oikeanlainen hännän kiinnitys. Liikkeessä aukinainan kyynerpäistä. Liikkuminen liian laiskaa rodulle.

ERI, AVK-1, PN-3

LISÄÄ KUVIA TÄÄLTÄ

Piti vielä lisätä jälkikäteen: Että Uni temput keksi odotellessaan häkissä muiden ollessa kehässä. Se oli purrut kuonopantansa kuono-osan poikki!! En tiedä miten se oli siinä onnistunut, mutta häkistä otettaessa se lähti livokkaan, kun panta oli poikki. Täytyy sanoa, että olipas huonolaatuinen Halti-kuonopanta… Se kun on ostettu Teuvolle noin vuonna 1990 😀 .

dsc_4136.JPG
Pupu

dsc_4084.JPG
Niki (Samarcanda Apocalypse Now)

dsc_4188.JPG
Naomin ilme kertoo sen ensi hetken tunnelmat kehään kävellessä.

dsc_4199.JPG
Auh, auh…

dsc_4208.JPG