Bailandoo ja Naomia

Posted on

Käytiin tänään extempore käynti vinttikoiraradalla, kun oli taas ratajuoksut. Pupua en vienyt juoksemaan, kun ei se viimeksikään juossut, mutta kunhan mentiin sinne tapaamaan muita. Alku oli pelkkää haukkua, ihan liikaa virtaa. Ja Jekulla puhinaa ja murinaa ja tyttöjen katsomista. No sitten ne pääsivät leikkimään isovilla Hillan kanssa sivummalle ja voi sitä onnea! Pupu nautti kun oli kaverina pitkästä aikaa iso koira, eikä noita tirppanoita. Päästin sitten Jekunkin mukaan, kun suurin höyry oli isoilta päästy. Jekku paineli perässä, eikä tajunnut ilmeisesti toista nartuksi vaan muristen ja komentaen paineli perässä, joskin ihan ystävällistyyliin. Se on kai tottunut vähän rajumpiin leikkeihin Pupun kanssa. Pupu oli ihan sitä mieltä, et Jekku ei saa leikkiä Hillan kanssa vaan Hillan pitää vain leikkiä hänen kanssa ja yritti pysäytellä Jekkua Hillan perästä.

Naomi kävi eilen lääkärissä. Naomilta otettiin kilpirauhaskokeet ja laajat verikokeet. Naomi oli taas laihtunut, nyt 400g kuukauden sisään, vaikka ruokamäärää oli kasvatettu. Naomi painoi vähemmän kuin koskaan, 5,8kg. Lääkärin mukaan tuo ei ole huolestuttava paino Naomille, joskin hieman liian laihahan se on, mutta ei mikään nälkiintynyt, mutta painon lasku, kun viimeksikin oli lähtenyt 100g oli jo huoletuttavampaa. Mutta mitään avainta ei löytynyt, kaikki arvot oli viitearvojen sisällä. Pissaa saatiin vain muutama tippa kuppiin ja se mitä siitä saatiin tutkittua oli normaalia. Sydämessä oli edelleen 2/6 sydän”vika”. Eli mitään syytä väsymykselle, kummallisissa paikoissa, kummallisissa asennoissa makailulle ei löytynyt. Nyt odotellaan vielä kilpirauhasarvoja, ne kun tulee viikon sisään, että olisiko syy siellä.

Sydäntä lääkäri halusi ultrata uudestaan, koska Naomi on mielenkiintoinen tapaus ja hän oli käynyt juuri ulkomaalaisissa koulutuksissa sydänasioista ja sieltä kysellyt monelta alan huipulta mielipidettä. He pitivät epätodennäköisenä kasvainta ja juurikin sen papillalihaksen liikakasvuna, joka voisi tulla esim. korkeasta verenpaineesta. Voisi se toki kasvainkin olla, mutta ne tuppaa kuulemma kasvamaan nopeasti sydämessä, joten tätä hän haluaisi Naomilta tarkkailla. Verenpaineen mittaus Naomilta voi olla hyvin haastavaa eläinlääkärissä, kun Naomille se on hyvin stressaavaa ja sydän lyö tuhatta ja sataa. Mutta katsotaan milloin päästää ultraamaan ja ehkä ollaan taas hitusen viisaampia tai sitten ei…

Mutta olipa kiva taas todeta, että koirallani on hirmu hyvät veriarvot, mitä nyt kilppari reistaa ja sydämessä joku möykky.

230820121444.jpg
Pupu, Jekku ja isovillakoira Hilla nauttivat vauhdin hurmasta 🙂