Club show

Posted on

Tänään oltiin harjakoirien Clubshowssa. Jännitin kauheasti kuinka menee. Parkkeerasin toisen kehän laidalle ja sitten alkoikin odotus. Arvostelut kesti ja kesti, tuomarit eivät tuntuneet olevan niitä nopeimpia (25 pentua 2½h:ssa!)… Kehän tauolla kävin Naon kanssa koekierrosta kehässä lihapullan kanssa ja se meni hyvin, häntäkin nousi. Leikittiin ota-kiinni-lihapulla  -leikkiä, jossa kuljetan lihapullaa matalalla ja koira saa syödä sitä jos saa kiinni. Sitten jatkuikin odotus…

Ilo pääsi ensin kehään, seisoi ja kulki kauniisti, niinkuin yleensä. Pientä sähellystä on selkeästi tullut, varmaan siksi kun on nyt muka niin pentua että. Ilo pääsi jatkoon omassa kehässään, mutta tippui ensimmäisenä eli oli sijalla 7. Ilon arvostelu meni näin, tuomarina Kurt Espeland, Norja.

9 months, ultra feminine female, beautiful outline, super well construction head whit very nice details, very good neck, shoulder & topline, well developed ribs, correct feet, coat in perfect condition, very free mover, well presented & promising young gilr.

9 kuukauden ikäinen, äärimmäisen naisellinen narttu, kaunis pääpiirteiltään, erinomaisen hyvin rakentunut pää, erittäin miellyttävillä yksityinkohdilla, erittäin hyvä niska, hartiat & ylälinja, hyvin kehittynyt luusto (?), virheettömät jalat, turkki täydellisessä kunnossa, erittäin hyvä liikkuja.  Hyvin esitetty & lupaava nuori tyttö.

Nao meni seuraavaksi kehään ja esiintyi luonteelleen tyypillisesti, eli korrektin majesteetillisesti.  Häntäkin nousi liikkeessä ja ehkä minimaalisen pienesti neiti innostui. Pöydälläkin seisoi kuin patsas. Olin iloisesti yllättynyt, olin odottanut selkä köyryssä ja häntäkoipien välissä olevaa menoa. Sanoisin, että erittäin kehityskelpoinen! Nao pärjäsi hyvin ja oli 9 nartusta 4. ja sai säkin ruokaa palkinnoksi. Tuomarina oli Tone Bekkåsen Fisher, Norja, arvostelu meni näin:

Vacker helhet. NGT tilldet större storlek, bra huvud med fin mejsling. Vackra ögon, NGT runda, fint uttryct. Korr. Bett. Bra front, bröst, väluvt. Bröstkorg. Fin överlinje. Välutvacklad bak, välvinklad. Fina tassar, vacker päls och färg. Par. Fram o bak. Med fin drive från sidan.

Kaunis kokonaisuus. Hieman liian isoa kokoa, kaunis pää kauniilla meislauksella. Kauniit silmät, hieman pyöreä, kaunis kasvojen ilme. Virheetön purenta. Hyvä etumus, rintakehä. Hyvinkehittynyt rinta?. Hyvinkehittynyt selkä, kulmaukset. Hienot tassut, kaunis turkki ja väri. ? edessä ja takana. Hieno liike sivulta.

Tuossa arvostelussa on varmasti virheistä, ruotsi ei ole ihan vahvoilla 😀

Naolle ilmoitettiin kehässä, että osallistuu paras turkki kilpailuun. Kun Naon kanss aoltiin kehässä, huhuiltiin numeroa 69. ENhän mä tajunnut mitään, ennenkuin joku kysyi, että eikös se ole sun toinen koira. No niinhän se oli Ilo, olinhan vitsaillut aiemmin tuosta meidän huvittavasta numerosta. Onneksi kehän laidalta saatiin raavittua Ilollekkin esittäjä, niin Ilo saatiin kehiin. KIITOS PALJON ESITTÄJÄLLE, jonka nimeä en edes tiedä.  Kumpikaan ei lopulta pärjännyt.

Ilon kasvattajakin kävi neitiä katsomassa ja tykkäsi neidistä. Nakin kanssa neiti suostui esiintymään kokeeksi myös Sannan kanssa. Jokin ihme mamma-jättää-mut, on nyt tuon pentumaisuuden lisäksi, pulpahtanut pinnalle. Ennen oli ihan sama kuka vei, kunhan sillä oli nakkia 😀

Omia kuvia ei nyt ole, kun ei ollut kuvaajaa mukana ja parempi kamerakin on huollossa. Odottelen muiden kuvaajien kuvia, jotka otti kuvia. Lisäksi tytöt kävi oikealla kuvaajalla kuvauttamassa itsensä, tämä kuului näyttelymaksuun.

Hyvin onnistunut päivä, vaikkakin pitkä ja raskas, varmasti erityisesti Naolle.