Harjakoirien näyttelyharjoituksissa ja paino

Posted on

Eilen oltiin harjakoirien näyttelyharjoituksissa. Mukana oli Uni ja Naomi. Naomi oli opettamassa Unille miten porukassa käyttäydytään. Naomi kun on viilipyttymäisellä käytöksellään hyvä roolimalli. Naomia ei huvittanut, Ossi yritti ja yritti sitä saada menemään, mutta Naomista oli aivan älytöntä juosta nurmikolta. Paitsi silloin kun Päivi kokeili miten se kulkisi ja lahjoi Naomin nakeilla, kyllähän nakkien takia aina voi liikkua 😀 . Uni sen sijaan meni ja ihan liikaa. Pitää varmaan välillä harjoitella tuota juoksutusta, nyt se oli hyppy, pomppu, loikka sekä maan haistelua. Hetkittäin jopa kulki, mutta intoutui niin pienistä ystävistään. Esirtyisesti Päivin Sirius Musta oli suosikki. Siriuksen kanssa Uni peuhasi ja paini. Siriuksella oli kyllä ihan muut mielessä, mutta Unia se ei haitannut. Aivan sekopäisiä kuvia tuli näistä kahdesta…

dsc_9843.JPG
Moi mä oon Sirius…

dsc_9844.JPG
Leikiksä mun kaa?

dsc_9845.JPG
Joo, kato mä osaan seota näin hienosti…

dsc_9846.JPG
Mut kato, meikä vetää tyylillä…

dsc_9857.JPG
Pöö!

dsc_9856.JPG
Tota… (musta nuo oli kyllä kokoajan toisinpäin….)

dsc_9854.JPG
Mua ei huvita, tääl on heinikkoa…

Punnasin Unin tänään, painoa oli hurjat 13kg ja minusta koira ei ole yhtään liian lihava, liikkuu ja juokseekin tauotta. Paljon painoa on kyllä siihen nähden, että Uni on huomenna 16viikkoa ja Pupu painaa nyt aikuisena vain 17kg! Unista tulee jättiläinen… Etenkin kun suurin kasvuvaihe on vielä edessä.

Pitää varmaan koputtaa puuta, mutta pissavahinkoja tulee Unilta erittäin vähän enää sisälle. Toki vaikutttaa, että ovi on auki, mutta että älyää mennä siitä vielä uloskin asioilleen. No yleensä kun olen kirjoittanut tämän, tulee muutos huonompaan 😀 .


One thought on “Harjakoirien näyttelyharjoituksissa ja paino

  1. Hei! Jos Unin kasvu noudattelee yhtään samoja linjoja kuin oman isovillakoiranarttuni kasvu, ei ole mitään hätää. Oma koirani painoi 16-viikkoisena juuri tuon saman 13 kg ja nyt aikuisena se painaa 22 kg ja on 59 cm korkea, ei siis liian suuri. Ei muuta kuin iloista jatkoa pennun kasvuun!

Comments are closed.