Ilolla taas ihottumaa ja tukka ajettu

Posted on

Kosteat kelit tuli ja Ilon iho reagoi siihen välittömästi. En taas muistanut kuivan kesän jälkeen, että pelkkä pissikäynti märällä nurmella saa hotspotin innostumaan. Sitten huomasin punaisen laikun kaulalla ja koira pääsi pesulle ja menetti taas turkkinsa. Turkin alta paljastui, että ihottumaa oli myös kainaloissa, juuri niissä paikoissa, missä kosteutta kerääntyy hautumaan. Tukatta nyt ilma vaihtuu ja puvut suojaa kastumasta, niin ei tarvii olla joka lenkin jälkeen föönaamassa turkkia.

Harjakoirilla monesti puhutaan karvaisista nakuista, joissa ei ole hirmuista eroa puuteriin. Niimpä ostin kuvia Ilon vatsapuolestakin 3kk karvoissa ja ajeltuna myötäkarvaan. Jos ajaisi vastakarvaan, niin kyllä Ilostakin hienon nakun saisi, puhumattakaan Naomista, jolla vielä väri edesauttaa, että näyttää kaljulta. Mutta ero karvaisen nakun ja puuterin välillä on hiuksen hieno, jos ollenkaan.

Kuvat suurenee klikkaamalla.

dsc_5894-1.JPGdsc_5899-1.JPG
Ilo 3kk karvassa ja ajeltuna nakuksi (näyttelyyn, jos ois näin karvainen naku, se höylättäisiin ainakin partakoneella ja ehkä myös veetittäisi karvanpoistoaineella…)

dsc_5895.JPGdsc_5906.JPG
Maha paistaa karvojen läpi ja on karvaton vatsakin…

dsc_5896.JPGdsc_5905.JPG

dsc_5907-1.JPG
Ilon ihottumaa kaulassa, samanlaista kainaloissa. Ei onneksi vielä ehtinyt pahaksi.

dsc_5918-1.JPG
Ja koska on nakutettu, pitää pukeutuakkin pari viikkoa, kunnes karvaa alkaa olemaan suojaksi.