Jaksaa jaksaa

Posted on

Koirilta on viime päivät vaadittu pakkasen kestävyyttä. Ensin oli viime loppuviikon pakkasta yli 20 astetta. Siitä ei olisi selvitty, ellei olisi ollut hyviä tappahaalareita ja ceskyillä lisäksi töppösiä. Pystyi hyvin vetämään koirien kanssa 20 minuutin vauhdikkaita lenkkejä säästä huolimatta ja koiratkin oli tyytyväisiä, ettei tarvinnut päiväkausia kököttää vain sisätiloissa. Vauhdikkaita siksi, että itse ei pärjännyt hitaamassa vauhdissa saati 20 minuuttia pidempään 😀 Jekkukin on saanut pitää partansa ja kaulakarvansa, ettei pakkanen ja tuuli niihin pure. Vaatteiden takkuuntumisen kanssa ollaan pärjätty, kun olen parin päivän välein avannut turkin takkusuihkeella. Pesussa viikonloppuna ei Jekulla montaa takkua löytynyt, vaikka odotin pahempaa.

Tänään käytiin kovasta tuulesta huolimatta pellolla, saavat koirat vähän erillaista alustaa. Kyntöpelto on ceskyille haastava lyhyillä jaloilla mutta hyvää harjoitusta. Katsoin nimittäin Erätulilla ohjelmaa, jossa mäyräkoirat paineli umpihangessa ongelmitta ja niillä on sentään puolet lyhyemmät jalat 😀 Hupilla tuli tosi isoja ongelmia, kun yhteen aurattuun uomaan oli kerääntynyt syvästi lunta. Hupi paineli siitä yli ja humpsahti kaulaa myöten hankeen. Hetken se siitä kysyi pelastamista, mutta koska jatkoin vain matkaa, sen oli selvittävä omin avuin pois. Ja hyvin se selvisikin…

Vilkkuvalot on kyllä kätevät, pellollakin pystyi seuraamaan missä koirat menivät. Ainut mikä harmitti, oli että osa valoista on Citymarketista ostettuja Best Friend Gear -valoja, halpoja mutta loistavasti toimivia, ne eivät hyytyneet edes 23 asteen pakkasessa. Mutta väreinä on vain vihreä ja punainen. Niinpä ostin Peteltä Karlie vilkkuvaloja muun värisenä, mutta eihän nuo jaksaneet pakkasessa vilkkua, vaan hyytyivät heti. Luulin, että ne ois ollut suht sama tuote, mutta ei ollutkaan. Nyt en voinut sitten värikoodata koiria, vaan pakkasella käytössä on Best Friendit, Jekulla ja Hupilla vihreät ja Sisulla punainen. Valjaat, missä on säädöt ilman vaatteita, saa sitten nuo Karliet, Jekku ja Hupi siniset ja Sisu punaisen. Vois toki ostaa kehutun ja kalliin Orbiloc valon mutta 24e per koira valosta tuntuu kalliilta kun nämä maksaa alle 5e/kpl.

DSC_3570-002

Ei meinaa jaksaa odottaa, kun muita puetaan tai riisutaan, niin minä olen aina viimeinen…

IMG_20160109_211652

Jekku on saanut pitää partansa ja kaulakarvansa pakkaskeleillä.

DSC_3583

Pellolla riitti haasteita. Koiria oli helppo seurata vilkkuvalojen ansioista.