Näyttelyharkat ja Ilon oloa

Posted on

Oltiin eilen harjakoirien näyttelyharjoituksissa testaamassa miten Naomi toimii koirien keskellä. Ja toimihan se, yllättään pitkäänkin. Harjoiteltiin mukana olleet kinkut ja sen jälkeen Naomi sai vain hengailla paikalla. Pikkasen alkoi viimeisissa harjoituksissa veto hyytymään, mutta olin todella tyytyväinen koiraan.

Mut toi Iippapiippa, otin sen mukaan, jos se ilostuisi vähän, kun pääsee treeniehin mukaan ja muiden koirien kanssa puuhamaan. Mutta ei, monet sanoikin Ilon olevan ihan eri koira, Ilo ei ollut enää se iloinen pomppupallo. Punnitsin tänään Iloa ja paino on pysynyt nyt samassa 3125g eli hyin vähän, kun pulleimmillaan painoi 4kg ja ihanne on siinä 3300g-3500g. Pienellä koiralla nuo sadatkin grammat tuntuu ja näkyy. Koira on hyvin laiha, selkäranka tuntuu ja turkki on harva ja erittäin huonokuntoisen näköinen.

Molemmilla harjakoirilla on silmätarkastus ensi tiistaina. Harjakoirilla on tällä hetkellä paljon ongelmia silmien kanssa ja haluan varmuudenvuoksi tarkastuttaa nuo. Ilon ihan senkin takia, että mietin sen jatkoa, kannattaako lähteä tekemään monimutkaisia hoitoja ym allergian takia, jos koiralla onkin silmät rikki ja niiden takia joudutaan kumminkin kohta ongelmiin. Toivon, että kohta tulisi taite parempaan allergian suhteen, jollei, pitää miettiä miten tästä eteenpäin ja kuinka paljon koira kärsii…

dsc_1151.JPG
Mitä tehtäis?

dsc_1155.JPG

dsc_1157.JPG

dsc_1165.JPG
Häntä heiluen seistiin.

dsc_1179.JPG
Mua ei huvita, tääl on ihan tyhmää, mul on kurja olo.

dsc_1198.JPG
Naomi hengailee, etualalla Peikko ja Nuusku.