Pentukoulua

Posted on

Sisu kävi tänään koirakoulussa. Piskitiskillä oli lauantain Drive-in tunti, joka oli suunnattu pennuille ja junnuille. Isänsä Hupihan treenasi tuolla aikasemmin tokoa (ja Pupukin samaa lajia). Tehtävinä tänään oli malttaminen ruokakupin edessä, istuminen paikallaan ja siitä välillä luoksetulo, sivulle tulon harjoitusta ja käden koskettaminen. Sisullehan on opetettu vain näyttelyseisominen ja ravi, ja tietty kotona käytetty arjessa esim. sanaa paikka ja tule.

Malttaminen oli haastavaa, mutta nopeasti älysi, että kuppi nousee pois, jos ryntää syömään ilman lupaa. Istuminen paikallaan toimi muutamalla toistolla, vaikkei Sisu ennen tätä tiennyt mitä istu tarkoittaa. Sivulletulokin toimi uskomattoman hyvin, vielä toki kaukana ja vinossakin, mutta älysi heti mitä siinä haettiin. Tässäkin liikkeessä oli sellaista ”jäätymistä”, että Sisu oletti ruokaa ehkä tulevan kun seisoo paikallaan, vaikka ois pitänyt ottaa pari askelta sivulle. No namilla houkutellen lopulta aina liikkui. Viimeinen oli vaikea, Sisu ei nähnyt mitään järkeä koskea tai katsoa ojennettua kättä, vaikka naksulla yritin joka vilkaisua vahvistaa. Ehkä se oli jo väsynytkin.

Sisulla oli kivaa ja itse sai taas huomata, että vois vähän rajoja laittaa tuolle pennullekkin… Ilmoitinkin Ssun heti tammikuussa alkavalle pentukurssille, pääsee sekin oppimaan joka koiran perustaidot. Ja etenkin, kun oli selkeästi nopeampi oppimaan kuin isänsä. Kotona treenataan nyt etukäteen kontaktia ja kosketuskepin kosketusta, jotta oppisi tarjoamaan jotain käytöstä, houkutellun käytöksen sijaan. Ossin kanssa otetaan tästä missiota, poika jo muutenkin opettaa Jekulle hajutunnistusta.

DSC_0417
Tahtoo, tahtoo namin!

DSC_0313-001

Jekku tekee hajutunnistusta, sen pitää etsiä kahvin haju samanlaisista purkeista ja käydä makaamaan sen viereen, vähän samaan tapaan kuin huumekoirat tekevät. 3/5 kerroista jo toimii.