Rally-toko

Posted on

Jekku oli eilen rally-toko harjoituksissa. Ja todella hyvin pojalla meni. Vaikka Jekulla ei ole juuri mitään koulutuspohjaa, niin todella nopeasti se hoksasi asioita. Intoa riitti ehkä liikaakin ja etujalat ei meinanneet pysyä maassa. Ja sikälikin meni hyvin, että paikalla oli myös narttuja, sekä rähjäävä uros, mutta Jekku totesi olevansa töissä, eikä silloin muihin kiinnitetä huomiota.

Tunnilla harjoiteltiin ensin ihan sivulle tuloa ja parin askeleen siirtymiä. Seuraaminen on oleellisin liike rally-tokossa ja siksi sen pohja luodaan ensin. Jekun on vaikea tulla ihan viereen istumaan, mutta tosi hyvin se silti nyt tuli. Sen jälkeen oli vuorossa pyörähtäminen, niin, että omistaja kiertää koiran ympäri ja koira seuraa mukana, takajalkojen pysyessä aikalailla paikallaan. Sitten otettiin vielä sivulta eteentuloa ja palaamista sivulle, aika monet perustuu myös tähän.

Kotiläksyksi tuli tuon sivulletulon ja pienien seuraamisten harjoittelu, edessä istuminen ja lisäksi koiran motoriikan parantaminen. Monet koirat ei osaa oikein hallita peräpäätään, juuri näissä pyörähdyksissä, joita tehdään molempiin suuntiin sekä peruuttamisessa. Eli koiraa pyöritellään namin perässä molempiin suuntiin ja peruutellaan, ilman käskyjä. Jekulla nuo kaikki onnistui jo treenipaikalla ilman ongelmia, sillä on keho hallussa.

Koska treenit oli tuossa lähellä, päätin mennä sinne pyörällä. Jekku oli niin innoissaan, se on huskyksi syntynyt. Otin melkoisessa vauhdissa videota pojan menosta… Onni on päästä vetämään niin kovaa kuin pääsee…

DSC_2969

Hienosti jo sivulla, emännällä vaan hihna liian kireällä…

Jekku pyörän rinnalla: