Ruokajuttuja

Posted on

Joka kerta sama homma, kun yritetään ottaa nappuloita kehiin, pitää etsiä sitä oikeaa 😀 Aluksi meillä oli kokeilussa Valion puristenappula. EI sopinut Hupille, maha löysälle ja syyllisenkin tiedän, mut kokeilin nyt kumminkin, pellavansiementä. Muille sopi ihan ok, mitä nyt Sisu alkoi kakkailemaan satunnaisesti sisään. No aattelin sitten korjata tilannetta, jollain ”paremmalla” nappulalla. Laskeskelin nappuloiden hiilaripitoisuuksia, että mahdollisimman vähän jäisi kakattavaa. No hain pienen pussukan Orijenia, regional rediä. No melkein arvasin, mut pakkohan se oli kokeilla. Sen jälkeen kun Orijen vaihtoi nappulastaan perunan herneisiin meillä ei se ole oikein sopinut. Jekulla alkoi parissa päivässä vuotaa silmät ja Hupi teki sellaisia kasoja, että ois voinut kuvitella mastiffin olleen asialla. Tänään sit haettiin vanha tuttu Cibaun kala-riisi. Tiedän että tää on täydellistä Jekulle ja muistaakseni Sisullekkin ollut ihan ok. Hupia nyt sitten jännitän, mitä sanoo hiivakorvan korvat, kun tässä kumminkin on se riisi. Tässä nappulassa hyvää on todella lyhyt sisällysluettelo, hiilaria on kohtuu paljon, mutta se on hyvin sulavaa riisiä ja hinta on melko ”edullinen” n.50e/12kg.Nappulassa ei ole turhaa maissia, muita viljoja tai herneitä, bataatteja ja perunoita. No on mulla jo varasuunnitelmakin, mikäli Hupin korvat aloittaa kutinansa riisin takia, niin haen nöyränä sille oman pussin Arden Grangen Sensitive merikala-perunaa ja saa sitä muutkin popsia tarvittaessa.

Puolet ruuasta on jatkuvasti raakaa lihaa, kypsää lihaa, kananmunaa, ruuantähteitä jne. Tässä kokoelmaa viime viikoilta…

DSC_3598

Tämän päivän kupit, Cibaun kalanappulaa ja Koirien lihamureketta (ja muutama possupihvin palanen 😀 )

DSC_3578

Mush Luuttomia broileripullia ja Orijen nappulaa

DSC_3529

Lohen jämiä, kalapullia, broilerin sydämiä, kanamunaa, salaatin jämiä ja lisät.

DSC_3580-001

2 x Valio puristenappula, 1 x Pupun vanha Hill’s nappula, kananmunaa ja kypsää lihaa, oiskohan ollut Hubert lihahyytelöä.

DSC_3572

Raakaa Kennelpakasteen kalkkunaa, Valion puristenappulaa ja Hill’s erikoisnappulaa.

DSC_3597

Tämä todella ollut kivä löytö ruokakaupan koiranmakkara kylmäkaapista.

DSC_3596

Kohtuullisesti kohdallaan, että pelkkää lihaa ja prot 17, rasva 12.3 (Vertailuksi vaikka raaka Mush nautajauhelija  prot. 19,6 , rasva 11.5)

DSC_3580

Näin se Orijen taas alkoi värjäämään silmiä… 🙁