Ruokinta mietteitä taas

Posted on

Ruoka on taas tynnyrissä lopussa ja mietin mitäs sitä sitten ostaisi. Pikkutytöt on syöneet Nutron lammasriisiä (pikkunappulana) ja Pupu nappulacoctailia (kaikki pussien jämät kalliista halpaan). Jostain syystä raakaruuan osuuden lisääminenkin houkuttaa. Kai se on siinä, että aikanaan BARFfasi Pilven kanssa, niin se kummittelee siellä aina 😀 . Nyt löysin tuommoista uutta Puhti-nimistä koiranruokaa LINKKI, siitä aktiivi on aika lähellä muinaista Yrjölänpuuroa, jota meillä edelliset koirat söi pentuajan (oli silloin muotia). Lähinnä nyt ajattelin, jos tuota laittaisi nappulan kaveriksi, mutta miksei välillä ihan pelkästäänkin. Oikeaan BARFfiin ei ole jaksamista, haluan päästä helpommalla. Oskarin raakoja liha/mahapullia on annettu nytkin nappulan lisänä, mutta tuota voisi antaa enemmänkin, kun on täysiravintoa.

Nappulamerkkikin on taas vähän hakusessa. Nutron lammas-riisi näytti nyt valuttavan Ilon silmiä, vaikkei sitä niin huomaa kuin Naolla, kun Ilolla on musta kuono. Ilolla ei ole aikoihin valunut, eikä muuta muutosta ole tullut kuin tuo nappula. Pitää miettiä joku muu vähemmän valuttava, jos semmoista on. Tosin tämäkin on hirmu yksilöllistä, jollain auttaa vain tuo raaka ruokinta, joillain joku tietty merkki ja joillain ei mikään. Lisäksi jäin miettimään Pupun hidasta turkin kasvua. Turkki ei ollut 8 viikossa kasvanut mitenkään mahdottomasti… Lisärasva tuskin olisi pahitteeksi.

Ruokinnan kanssa ei muuten ole ongelmia… Ilo syö kaiken mitä nenän eteen tulee. Hyvin siis oppi syömään halpisruuilla, jotka eivät pitäneet nälkää. Pupu syö yleensä osan ja jättää aina vähän. Nao syö jos on nälkä ja jos on jotain herkkua kupissa. Jos kupissa on pelkkiä kuivia nappuloita, ei Naoa huvita usein syödä. No sillä on varaakin paastota silloin tällöin.

Iltapissalle meno jaksaa aina naurattaa. Kun puen takin päälle, on vieressäni heti Ilo ja Pupu. Naon saamme käydä herättämässä, että josko neidille sopisi käydä viimesellä pissalla 😀