Taas hiivaa ja eläinlääkärin ohjeita

Posted on

Kyllästyin Pupun korvien läpyttelyyn (ne todella läpyttävät nyt kun karvat on poissa) ja jatkuvaan korvien rapsutteluun ja kiikutin neidin lääkäriin. Molemmista korvista löytyi taas hiivaa, oikeassa vielä hyvinkin hurjana. Rinnassa olevaa ihonalaista irtopattiakin näytin ja ilmeisesti tukkeutunut talirauhanen, seuraillaan tilannetta. Puhuin nyt myös lääkärin kanssa siitä, kun Pupu taas alkoi takkuamaan ja turkki meni kuivaksi ja huonoksi.

Eläinlääkärin mukaan niin takkuaminen ja turkin huonontuminen sekä jatkuva hiiva on kytköksissä toisiinsa. Mitä ilmeisimmin on jollain tapaa ruokintaperäistä, että elimistö voi huonosti, niin hiivakin pääsee jatkuvasti puhkeamaan. Eläinlääkärin mukaan myös jatkuva kikkailu ruokien kanssa edesauttaa. Koiran elimistö joutuu koko ajan sopeutumaan uusiin ruokiin, jos syötetään vähän sitä ja tätä ja lisätään tota ja sitä. Joillakin yksilöillä elimistö ei vaan enää sopeudukkaan jatkuvasti ja alkaa oireilemaan. Toiset on rautamahoja ja iso osa ruuista vaan menee mahan läpi sen kummemmin imeytymättä ja ongelmia aiheuttamatta. Eläinlääkäri suositteli, että Pupun ruuat vähennettäisiin muutamaan ruoka-aineeseen, jottei elimistön tarvitse niiden takia stressata, koiran elimistö kun ei vaihtelua kaipaa.Voisi valita joko valmiin ruuan missä ainekset on minimissä tai tehdä itse.

Itsetehtynä ruuassa olisi hyvä olla vaikka riisi, joku liha, joku kasvis ja sitten lisäksi Multigog vitamiinia ja joku öljyseos, esim. Nutrolin. Sitten vaan syötettäisiin tätä pitkän aikaa. 8 viikkoa kestää esimerkiksi ihon uusiutua ja vasta sitten voisi odotella jotain tuloksia.  Näillä näkymin teen ruuat itse edelleen, kun tuo on ollut ihan helppoa ja tietää sitten mitä oikeasti Pupu on saanut. Nyt vaan mietin minkä kasviksen ottaisin, mietin parsakaalia, mutta jossain lähteissä siitä on sanottu, että olisi suurissa määrin vaarallinen, mutta oikein kunnon todenperäisyyttä en löytänyt.

No kaiken päälle Pupulla on nyt 3 viikon korvatippa ja korvanpuhdistuskuuri edessä… Toivotaan että tuolla lähtisi, taas.

Kyselin myös mitä maksaisi kahden nartun sterilisaatio (Pupu ja Naomi) ja hinta oli aivan karmaiseva se olisi 500-600e, riippuen miten saisi tingittyä kun tulee kaksi koiraa! Ihan älytön hinta. Saattaa olla että leikkuutan vaan Pupun tai en kumpaakaan. Aikanaan Wilman ja Pilven leikkaus maksoi 285e yhteensä ja sekin oli kallista… Nyt yksi koira maksaa jo tuon.

Ilon kaulasta en olekkaan mitään kirjoittanut, mutta se parani hyvin nopeasti ja kivuttomasti eläinlääkärin aineilla. Ilo kävi tänään pesussa ja Ossi föönasi sen kuivaksi. Turkki tavoittelee jo paikkapaikoin maata…

dsc_7736.JPG