Turku nähty

Posted on

Turku on nyt todella nähty eikä menestys ollut hääviä. Hyvät arvostelut neidit sai, mutta molemmat sai EH:n (erittäin hyvä, muttei erinomainen 😉 ). Naomi pääsi vielä kilpailemaan jatkosta, mutta ei sijoittunut. No mutta tämä oli tämän tuomarin mielipide tämänpäiväisestä. Tuomarina oli: Ove Germundsson Ruotsista.

Ilo oli tänään jotenkin ponneton, liikkuminen ei ollut normaalia vauhdilla menemistä. Siinä oli enempi semmoista Naomimaista hillittyä käytöstä. Koira ei ollut ilmassakaan jatkuvasti. Seisominen meni upeasti, koira seisoi paljon kärsivällisemmin kuin esimerkiksi Helsingin maessarissa. Eli Ilo taas ”patsasteli” seisomiset. Tuomari mittasi Ilon ja selkeästi oli yllättynyt tuloksesta, että koira olikin sallitun rajoissa (24cm sai mitaksi). Ilo kun näyttää paljon pienemmältä optisen harhan vuoksi, kun muut harjat on harjakoiran koon ylärajoilla. Arvostelu meni näin:

24cm. Tik av mindre model, men inom standart. Feminint, mycket välskuret huvud. Korrekt uttryck. Utm. hals, rygg, svans. Ännu ngt grund o utvecklar i front, bröstkorg. Typiska rörelser men behöver bli stabilare. Bra päls. Mkt charmerande.

24cm. Narttu pienempää mallia, mutta standardin sisällä. Narttumainen, erittäin hyvinmuodostunut pää . Oikeanlainen ilme. Erinomainen kaula, selkä, häntä. Ei ole vielä tarpeeksi kehittynyt rintakehä. Tyypillinen liikkuminen joka voisi olla vakaampi. Hyvä turkki. Erittäin viehättävä.

Naomi esiintyi hillityn varmasti kehässä. Tällä kertaa en edes yrittänyt innostaa Naomia saati houkutella herkkupaloilla. Viimeksi nimittäin videoista huomasin, että koira käveli erinomaisesti kehässä kun olin hakemassa arvostelulappua, kun en yrittänyt mitään. Niimpä me olimme Naomin kanssa sunnuntai kävelyllä kehässä 😀 . Ja Naomi jaksoi kävellä samaan tahtiin nyt kaikki kehät. Ei siis mitenkään riemusta kiljahdellen ja seoten, vaan kauniin hillitysti ja kohtuullista vauhtia. Ainut on pöydältä nostettaessa oli ihan et höh, taasko kävelylle… Naomin arvostelu meni näin:

Tik med rätta proportioner. Feminint välskuret huvud. Utm. hals, rygg o svans. Altför framskjuten skuldra. Bra ben o tassar. Välformat bröstkorg. Rör sig bra bak o från sidan men löst fram. Bra päls.

Narttu oikeilla mittasuhteilla. Narttumainen hyvinmuodostunut pää. Erinomainen kaula, selkä ja häntä. Liian eteentyöntyneet olkapäät. Hyvät raajat ja tassut. Hyvinmuotoutunut rintakehä. Liikkuu hyvin takaa ja sivulta mutta löysällä etuosalla. Hyvä turkki.

Suomennokset voi olla pielessä, tuo ruotsi ei ole ihan vahvin kieleni, saa korjailla 😀 .

Pupu oli näyttelypäivän kotona, mutta vanhempani kävivät lenkittämässä sen päivällä. Mitään ei ollut kotona tuhottu, vaikka joutui olemaan yksin ilman kavereita.

dsc_3442.JPG

dsc_3456.JPG

dsc_3454.JPG

dsc_3521.JPG

dsc_3525.JPG

dsc_3539.JPG