Turun näyttely

Posted on

Eilen oli Turussa koiranäyttely, johon Jekku osallistui. Se oli viimeinen nuorten luokassa, seuraavat kisat onkin sitten avoimessa aikuisten luokassa ja tavoitteena on saada se viimeinen serti, jotta tulisi Suomen muotovalioksi. Aikalailla sitä voi joutua tahkoamaan, viime aikoina ei ole ollut oikein voittokulkua 😀 Eikä eilenkään. Eilen saatiin vain ERInomainen ja sen jälkeen oli kiitos ja näkemiin. Jekun askel ei videoiden perustella ollut yhtä lennokasta kuin ennen. En tiedä vaivasiko kakkahätä vai mikä poikaa pidätteli.

Isäntä kävi edellisenä iltana varta vasten ostamassa Jekulle lihapullia mukaan näyttelyyn ja koira ei suostunut koskemaankaan niihin. Aloin jo olemaan ihan pulassa, kunnes tuttuni Anni kysyi haluanko kokeilla Helga-koiran nameja, kananpaloja. Ja voi vitsit mikä riemu syntyi, Jekku sekosi täysin ja toimi todella reippaasti, kun oli herkkukanaa namina. Pakko pyytää reseptiä, miten Anni nuo kanat teki 😀

Meno matkalla turkuun sattui jännittävä tilanne. Jekku oli omassa kevythäkissään takakontissa ja Aslan poika oli siellä koiraverkkojen takana vapaana. Siis samassa tilassa, Jekku vaan omassa boksissaan. Pojat murraili aluksi, mutta rauhoittuivat. Hetki ennen näyttelypaikkaa Jaana huomasi, että tausta peilistä  näkyy kaksi poikaa. Pieni paniikki, kun ei tiedetty alkaisiko ne tappelemaan… No minä menin pikaisesti selvittämään mitä siellä tapahtui. jekku näytti selittävän ilmeellään, että ”mä vaan lepäsin ja sitten tossa yhessä mutkassa kierähdin ulos häkistä, hups vaan”. No todellisuudessa Jekku ei ollut murtautunut ulos häkistä, vaan todellakin varmaan vahingossa tullut ulos. Häkin sivuoven vetoketjut oli kokonaan auki, pikku neiti apulainen kotona, kun tykkää niitä rämpätä, enkä mä ollut tarkastanut niitä 😀 . No eipä ne pojat olis edes tapelleet, kehien jälkeen leikkimään vaan ryhtyivät.

Tuomari: Agneta Kappers, Ruotsi

Bra hane med stark kropp, aningen upprätt skuldra men i övrigt bra front. Har ngt korta armbåg vilket gör honom underställd. Rör sig med bra steg som kunde vara lite generösare bak. 

Hyvä uros jolla vahva runko. Hieman yläasentoinen lapa mutta muuten hyvä etuosa. Hieman lyhyet olkavarret mikä saa koiran seisomaan hieman jalat vatsan alla. Liikkuu hyvällä askeleella, joka voisi olla hieman runsaampi takaa.

ERI

Vähän jännitin miten Hupi pärjää päivän kotona muiden hoidossa, tuleeko pisuvahinkoja tms. Mutta eipä ollut tullut, hyvin oli kotona pärjätty.

Tällä kertaa saatiin Jekusta hienoja videoita, kiitos kuvaajalle, joka oli Mari Sammal.

Jekku yksilöarvostelussa

Kaikki nuorten luokan pojat (joista osa odottaa reunoilla vuoroa)

Ja sitten lopuksi valinta, ketkä ERIn saaneista pääsee jatkoon ja sijoittuu luokassaan.

Meille tuli pitkä päivä kun olimme kimppakyydillä ja keskarivilla Aslan oli rotunsa paras ja piti jäädä loppukilpailuihin. No Jekku sai möllötellä häkissä, kävellä käytävillä, shoppailla ja lopuksi vielä leikkiä Aslanin kanssa.

Oikealla Aslan, (POHJ MVA FI MVA DK MVA SE MVA NO MVA HeJW-11 JV-11 V-12 JMV-11 EEV-12 BALTV-12 PMV-12 DKV-12 BAZAAR’S CATCH A FLYING DREAM) oli hienosti rotunsa paras.